Jablková torta

Vláčna jablková torta s čoko-jogurtovou polevou

Autor receptu: helena10

Upiecť túto perfektnú jednoduchú tortu ma inšpiroval cukrár Josef Maršálek na ČT1. Ja som ju spravila z polovičnej dávky.

25-30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Nech sa páči, ponúknite sa...
  2. Cesto: Očistené jablko aj so šupkou nastrúham na hrubšie do väčšej misky. Na jablká nasypem suché ingrediencie a trochu premiešam. K nim potom pridám všetky tekuté suroviny a vareškou riadne vymiešam cesto.
  3. Cesto vylejem do okrúhlej tortovej formy o priemere 22 cm, ktorú som si vyložila papierom na pečenie – aj obruč. Vo vyhriatej rúre na 170 stupňov pečiem cca 25-30 minút. Skontrolujem špajľou.
  4. Upečenú tortu nechám vychladnúť na izbovú teplotu. Vychladený korpus natriem štedro domácim jablko-pomarančovým džemom.
  5. A hneď si pripravím polevu tak, že nad vodným kúpeľom roztopím čokoládu, nahladko vymiešam. Do roztopenej čokolády pridám naraz biely jogurt a rezko spolu poriadne premiešam, lebo od jogurtu poleva tuhne, ale nie natvrdo ako čokoládová. Hotovú teplú polevu natriem miš-maš navrch džemu. Tortu nechám v chladničke. Vrch ozdobím plátkami sušených jabĺčok.