Jogurtová bábovka

Vláčna bábovka z jogurtového cesta

Autor receptu: frommykitchendotcom

40-50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia, kryštálový, vanilínový cukor a štipku soli vymiešame mixérom do penista. Pridáme olej a miešame ďalej. V osobitnej miske premiešame múku s práškom do pečiva.
  2. Teraz budeme k vajciam striedavo pridávať múku a jogurt a zakaždým premiešame. Na záver pridáme nasekanú čokoládu, zľahka premiešame a nalejeme do bábovkovej formy. Použila som silikónovú, ktorú vôbec netreba vymastiť a vysypať. Ak používate klasickú, tak vás čaká aj tento krok.
  3. Pečieme na 180 °C 40-50 minút. Po upečení necháme bábovku vychladnúť, vyberieme z formy a polejeme čokoládou roztopenou s pár kvapkami oleja. Ozdobíme čokoládovou ryžou.
  4. Viac chutných receptov na instagrame #frommykitchendotcom