Foto: rennatte
Ľahký a zdravý dezertík.
24
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
cesto: | |
200 g |
|
100 ml |
|
100 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
1/2 balíčka |
|
1/2 balíčka |
|
100 g |
|
1 ks zrelý |
|
1 ks (activia biela) |
|
krém: | |
500 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Ovsené vločky namočíme do vody, prepláchneme, odoberieme plevy, ktoré vyplávajú na povrch a vodu zlejeme. Pridáme mlieko, slivky a posekané orechy a necháme napučať 10 minút
-
2
pridáme cukor, vidličkou potlačený banán, žĺtka, jogurt a prdopeč,,,,, zmes krásne voní :-)
-
3
na koniec do zmesi vmiešame zlatý klas a tuhý sneh z bielkov, cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry
-
4
tvaroh a cukor vymiešame na krém
-
5
natrieme na upečený koláč, inak koláč je chutný aj bez krému
-
6
ozdobíme podľa fantázie a nakrájame na rezy, podávame s ovocím. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu