Višňový tart
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 27. mája 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 27. mája 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
155 g |
|
250 g (izbovej teploty) |
|
10 g |
|
štipka |
|
nastrúhaná |
|
1 PL (33 %) |
|
Višňová náplň: | |
800 g odkôstkované |
|
100 g (podľa kyslosti višní) |
|
z 1 citróna |
|
30 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky ingrediencie spolu vymiešame na kompaktné cesto a necháme aspoň hodinu v chlade odpočívať.
- 2
Urobíme višňovú náplň z višní, cukru, citrónovej šťavy a zahustíme ju škrobom.
- 3
Cesto rozdelíme na polovice a obe časti vyvaľkáme na hrúbku 3 mm. Jednu časť dáme do okrúhlej formy na tart. Nanesieme višňovú náplň.
- 4
Druhú polovicu cesta vyvaľkáme a nakrájame na 2 cm široké prúžky. Prúžky cesta poukladáme na plnku do tvaru mriežky. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 35 minút.
Tiež višňový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu