Višňový koláč
Višňový koláč

Višňový tart

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 27. mája 2021
Višňový tart
Foto: Pravda - Ivan Majerský
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
155 g
250 g (izbovej teploty)
10 g
štipka
 nastrúhaná
1 PL (33 %)
Višňová náplň:
800 g odkôstkované
100 g (podľa kyslosti višní)
z 1 citróna
30 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky ingrediencie spolu vymiešame na kompaktné cesto a necháme aspoň hodinu v chlade odpočívať.

  2. 2

    Urobíme višňovú náplň z višní, cukru, citrónovej šťavy a zahustíme ju škrobom.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na polovice a obe časti vyvaľkáme na hrúbku 3 mm. Jednu časť dáme do okrúhlej formy na tart. Nanesieme višňovú náplň.

  4. 4

    Druhú polovicu cesta vyvaľkáme a nakrájame na 2 cm široké prúžky. Prúžky cesta poukladáme na plnku do tvaru mriežky. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 35 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia