Višňový tart
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 27. mája 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 27. mája 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 155 g |
|
| 250 g (izbovej teploty) |
|
| 10 g |
|
| štipka |
|
| nastrúhaná |
|
| 1 PL (33 %) |
|
| Višňová náplň: | |
| 800 g odkôstkované |
|
| 100 g (podľa kyslosti višní) |
|
| z 1 citróna |
|
| 30 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky ingrediencie spolu vymiešame na kompaktné cesto a necháme aspoň hodinu v chlade odpočívať.
- 2
Urobíme višňovú náplň z višní, cukru, citrónovej šťavy a zahustíme ju škrobom.
- 3
Cesto rozdelíme na polovice a obe časti vyvaľkáme na hrúbku 3 mm. Jednu časť dáme do okrúhlej formy na tart. Nanesieme višňovú náplň.
- 4
Druhú polovicu cesta vyvaľkáme a nakrájame na 2 cm široké prúžky. Prúžky cesta poukladáme na plnku do tvaru mriežky. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 35 minút.
Tiež višňový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu