Sezóna višní sa rozbieha, treba mlsať :) Keďže je celkovo málo receptov na koláčiky z višní, skúšala som kombinovať rôzne recepty. Vo finále z Zobraziť celý popisSezóna višní sa rozbieha, treba mlsať :) Keďže je celkovo málo receptov na koláčiky z višní, skúšala som kombinovať rôzne recepty. Vo finále z toho vyšli tieto tri kombinácie a musím povedať, že výsledok je viac ako uspokojivý :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 300 g |
|
| 150 g |
|
| 60 g |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 ks |
|
|
|
|
| 1 kg |
|
| Plnka 1: | |
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 4 lyžíce |
|
| 2 lyžice |
|
| 1 ks |
|
| Plnka 2: | |
| 300 g |
|
| 300 g |
|
| 30 g |
|
| 2 ks |
|
| 4 lyžice |
|
| Sneh: | |
| 2 ks |
|
| 2 lyžice |
|
| Plnka 3: | |
| 2 ks |
|
| 120 g |
|
| 120 g |
|
|
|
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 lyžica |
|
|
|
|
Postup
-
1
Odkôstkujeme si višne.
- 2
Z múky, masla, vajca, cukru, prášku do pečiva, štipky soli a citrónovej kôry vymiesime cesto, ktoré si rozdelíme na 3 rovnaké časti. Každú časť rozvaľkáme do tortovej formy 22 cm tak, aby sme ho mali aj po stenách formy do výšky asi 3 - 4 cm. Potom vrstvíme plnky.
- 3
1. Čoko cheesecake: Syr, smotanu, vajce, cukor a kakao zmiešame a vylejeme do pripraveného cesta. Navrch naukladáme a višne, ktoré jemne vtlačíme do plnky. Pečieme na 180 °C asi 45 - 50 minút. Pred podávaním dobre vychladíme v chladničke.
- 4
2. Tvarohový so snehom: Tvaroh, mlieko, žĺtky, Gustin a cukor dobre premiešame a vylejeme do pripraveného cesta. Navrch naukladáme višne a pečieme na 180 °C asi 45 - 50 min. Po upečení navrch natrieme sneh z bielkov a cukru a dame ešte na 5 - 7 minút zapiecť.
- 5
3. Smotanovo-mandľový: Na pripravené cesto naukladáme višne. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, potom vmiešame žĺtky, mleté mandle a citrónovú kôru. Zmesou zalejeme pripravené cesto s višňami. Navrch nalejeme ešte kyslú smotanu rozmiešanú s vajíčkom a cukrom a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme na 180 °C 45 - 50 min.
Tiež višňový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu