Višňový koláč
Višňový koláč

Višňové trio fotorecept

dorko - bez fotkydorko, 23. júna 2017
Višňové trio (fotorecept)
Foto: dorko

Sezóna višní sa rozbieha, treba mlsať :) Keďže je celkovo málo receptov na koláčiky z višní, skúšala som kombinovať rôzne recepty. Vo finále z toho vyšli tieto tri kombinácie a musím povedať, že výsledok je viac ako uspokojivý :)

12
porcií
45 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
150 g
60 g
1 ks
1/2 ks
1 kg
Plnka 1:
200 g
200 g
4 lyžíce
2 lyžice
1 ks
Plnka 2:
300 g
300 g
30 g
2 ks
4 lyžice
Sneh:
2 ks
2 lyžice
Plnka 3:
2 ks
120 g
120 g
100 g
1 ks
1 lyžica

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Odkôstkujeme si višne.

  2. 2

    Z múky, masla, vajca, cukru, prášku do pečiva, štipky soli a citrónovej kôry vymiesime cesto, ktoré si rozdelíme na 3 rovnaké časti. Každú časť rozvaľkáme do tortovej formy 22 cm tak, aby sme ho mali aj po stenách formy do výšky asi 3 - 4 cm. Potom vrstvíme plnky.

  3. 3

    1. Čoko cheesecake: Syr, smotanu, vajce, cukor a kakao zmiešame a vylejeme do pripraveného cesta. Navrch naukladáme a višne, ktoré jemne vtlačíme do plnky. Pečieme na 180 °C asi 45 - 50 minút. Pred podávaním dobre vychladíme v chladničke.

    Višňové trio (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    2. Tvarohový so snehom: Tvaroh, mlieko, žĺtky, Gustin a cukor dobre premiešame a vylejeme do pripraveného cesta. Navrch naukladáme višne a pečieme na 180 °C asi 45 - 50 min. Po upečení navrch natrieme sneh z bielkov a cukru a dame ešte na 5 - 7 minút zapiecť.

    Višňové trio (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    3. Smotanovo-mandľový: Na pripravené cesto naukladáme višne. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, potom vmiešame žĺtky, mleté mandle a citrónovú kôru. Zmesou zalejeme pripravené cesto s višňami. Navrch nalejeme ešte kyslú smotanu rozmiešanú s vajíčkom a cukrom a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme na 180 °C 45 - 50 min.

    Višňové trio (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: