Višňové rezy so šľahačkou
Foto: imaginarium
Koláč, na ktorom si pochutnávajú aj Strážcovia galaxie (manžel v pozadí :-) ).
Suroviny
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1 PL |
|
na ozdobu |
|
Krém: | |
2 poháre po 700 ml |
|
podľa chuti |
|
4 balíčky |
|
250 g |
|
500 ml |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s tromi lyžicami cukru dopenista. Bielky so zvyšným cukrom vyšľaháme dotuha a sneh po častiach primiešame k žĺtkom.
- 2
K zmesi pridáme múku s kakaom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry na 180 °C. Upečieme.
- 3
Vykôstkujeme višne a nakrájeme ich na menšie kúsky.
- 4
Kompótovú šťavu zlejeme a doplníme do 1 litra vodou. Podľa chuti osladíme. Trochu šťavy odložíme a do zvyšku zavaríme Zlaté klasy.
- 5
Krém rozdelíme na 2 časti. Do jednej ešte za horúca pridáme pokrájané odkôstkované višne. Do druhej po vychladnutí zašľaháme maslo.
- 6
Upečené a vychladnuté cesto polejeme odloženou šťavou a natrieme krémom s višňami. Po vychladnutí natrieme krém s maslom.
- 7
Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a rozotrieme na vrch zákuska. Ozdobíme čokoládou.
Tiež višňový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Veľkosť plechu je aká prosím?