Višňový zákusok

Višňové rezy (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Tento zákusok poteší svojou chuťou. Blížia sa sviatky a tak odporúčam upiecť.

30-40
porcií
70 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Upečený korpus, suroviny na plnku. Vajíčka vyšľaháme do peny, postupne pridáme cukor a došľaháme do penista. Následne striedavo pridáme olej, vlažnú vodu. Nakoniec vmiešame preosiatu múku, ktorú spojíme s kakaom, práškom do pečiva. Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 20- 25 minút.
  2. Z korpusu odstránime papier na pečenie, potrieme višňovým džemom. Dlhé piškóty namáčame plochou stranou nahor do vaječného likéru rozložíme na korpus. Višňový kompót scedíme, necháme odkvapkať. Dáme do misy v 1,5 dl vody rozhabarkujeme 1/2 bal. Zlatého klasu a vlejeme do višní, pridáme 1 PL cukru, necháme prevrieť. Vznikne hustá višňová plnka. Plnku lyžicou nanesieme do medzier.
  3. V troche šťavy z kompótu rozhabarkujeme zvyšok Zlatého klasu, dáme variť, pridáme 3 PL cukru. Po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok a uvaríme hustý puding, ktorý dáme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s višňovým pudingom.
  4. Krém rovnomerne rozotrieme, uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou z bielej čokolády s maslom, ktorú si pripravíme na vodnom kúpeli.
  5. Po stuhnutí pokrájame na rezy ozdobíme podľa seba.