Višňová fantázia fotorecept
Foto: olinecka
Dnešné pečenie, ovocné odporúčam aj začiatočníkom.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
150 g |
|
250 g |
|
6 PL |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
6 PL vlažná |
|
Višňová plnka: | |
1 bal. |
|
1 bal. |
|
700 - 750 ml |
|
Tvarohový krém: | |
500 g (alebo mascarpone) |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
250 ml. |
|
Postup
-
1
Prípravené ingrediencie na cesto.
-
2
Ingrediencie na višňovu plnku.
-
3
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, postupne pridávame striedavo vlažnú vodu, olej a napokon múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou vmiešame do cesta. Plech 39x40 cm vyložíme papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30-35 minút.
-
4
Višňová plnka: Kompót scedíme, 400 ml šťavy uvaríme s vanilínovým cukrom a Zlatým klasom na hustú plnku. Ak nemáme toľko šťavy, tak pridáme trocha vody. Necháme vychladnúť. Potom primiešame višne.
-
5
Z korpusu stiahneme papier na pečenie, boky upravíme. Nožom korpus zľahka narežeme, pokvapkáme trochou šťavy z višní a potrieme lekvárom.
-
6
Na dokončenie si pripravíme ďalšie ingrediencie.
-
7
Tvarohový krém: Smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilínovým cukrom a Smetafixom do tuha. Postupne pridávame jemný tvaroh, premiešame a dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanesieme na korpus.
-
8
Višňovú plnku pomocou lyžice nanášame do medzier. Kúsok chýba, menšia ochutnávka...
-
9
Dáme stuhnúť do chladničky a nakrájame. Dobrú chuť.
Len sa ponúknuť.
To sa musíš, poponáhľať, ďakujem.
varecha.pravda.sk/recepty/visnova-laska-rezy-/32872-recep...
šikovné ste,žienky