Foto: valina
svieže rezy na každú príležitosť
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
150 g |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
6 PL |
|
6 PL vlažná |
|
PLNKA I.: | |
7 dcl |
|
3 dcl .+doliať vodu |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
PLNKA II.: | |
500 g |
|
250 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
|
Postup
-
1
S bielok vyšľaháme tuhú sneh. Žĺtka, cukor šľaháme do penista, pridáme olej, pomaličky vody a múku premiešanú s práš. do pečiva a kakaom. Potom to zľahka vmiešame do snehu. Pečieme na 180 ´C asi 40 min. Necháme vychladnúť.
- 2
7 dcl višňový kompót vylejeme cez sito, višne vykôstkujeme. Zo šťavy 3 dcl, 1 zlatého klasy a 1 vanilky uvaríme hustú kašu. Trochu ju nechame vychladnúť, pokiaľ neurobíme šľahačky. Potom do kaši pridáme vykôstkované višne.
- 3
1 – 250 ml smotana na šľahanie, 1 vanilka a 1 stužovač – urobíme tuhú šľahačku, do ktorej mierne vmiešame 1 – 500 g syr mascarpone.
- 4
Cesto vyberieme pokvapkáme rumom, natrieme lekvárom, trochou bielej plnky a plníme šľahačkou zmiešanú s mascarpone, potom, medzi šľahačku lyžičkou vkladáme ešte mierne teple višne s zmiešané s pudingom. Necháme v chladničke aspoň 4-5 hod. stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mimochodom recept ktorý je označený ako fotorecept musí mať fotky aj v postupe...
varecha.pravda.sk/recepty/visnova-laska-na-moj-sposob-fot...
Nepochybujem, že koláčik je dobrý a mám naň veľkú chuť...