Višňový koláč

Višňová bublanina v okrúhlej forme

Autor receptu: luwinka

Veľmi chutná bublanina, ľahučká, chutí naozaj skvelo.* Piekla som ju v okrúhlej forme s priemerom 22 cm.

12
porcií
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny. Postupne pridávame olej a zamiešame. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a pridáme do cesta. Pridáme mlieko a vymiešame dohladka. Z bielkov vyšľaháme sneh dotuha a zľahka ho zamiešame do cesta. Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou, vlejeme do nej hotové cesto. Odkôstkované višne scedíme na sitku, aby v nich nebola prebytočná šťava. Dáme ich na vrch koláča. Pečieme v rozohriatej rúre 35 minút na 180 stupňov.
  2. Upečený koláč necháme vychladnúť a potom ho vyklopíme z formy.
  3. Potom ho posypeme po vrchu práškovým cukrom.
  4. Porežeme ho na kúsky. Tu je v reze.
  5. Na tácke.