Višňový koláč
Višňová bublanina v okrúhlej forme
Autor receptu: luwinka
Veľmi chutná bublanina, ľahučká, chutí naozaj skvelo.* Piekla som ju v okrúhlej forme s priemerom 22 cm.
12 porcií |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny. Postupne pridávame olej a zamiešame. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a pridáme do cesta. Pridáme mlieko a vymiešame dohladka. Z bielkov vyšľaháme sneh dotuha a zľahka ho zamiešame do cesta. Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou, vlejeme do nej hotové cesto. Odkôstkované višne scedíme na sitku, aby v nich nebola prebytočná šťava. Dáme ich na vrch koláča. Pečieme v rozohriatej rúre 35 minút na 180 stupňov.
- Upečený koláč necháme vychladnúť a potom ho vyklopíme z formy.
- Potom ho posypeme po vrchu práškovým cukrom.
- Porežeme ho na kúsky. Tu je v reze.
- Na tácke.