Vianočné baklažánové rolky

2010 - bez fotky2010, 28. decembra 2010
Vianočné baklažánové rolky
Foto: 2010

Nakoniec som spravil tieto vegetarianske rolky.Pracne ale mali velky uspech tak nam bolo nakazane robit ich znova na silvestra. Chcel so pridat viac ale web stranka nejde spravne...

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

2 veľký
2 konzervy  vo vlatnej šťave
 jemne nasekaná
4 lyzice
plnka:
100 g  celozrnny
100 g
1 lyzica
100 g struhany
1 lyzica
1
2  - strúčiky
50 g drvené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vacsi baklazan nakrajame na platky a dame do osolenej vody "odhorknut" cca 30 minut. Omyjeme od soli a osusime.

    Vianočné baklažánové rolky - obrázok 1
  2. 2

    Cibulu a cesnak nakrajame na drobno a dame oprazit na olej, Rozdelime na dve casti jedna do omacky druha do plnky. Bulgur dame podla navodu do vody "napucat". Do naolejovanej zapekacej misky dame zmiesanu zmes cherry paradajek vo vlastnej stave , nakrajanej bazalky a oprazenej cibulky a cesnaku a ochutime,

    Vianočné baklažánové rolky - obrázok 2
  3. 3

    Do misky si dame napucany bulgur pridame ricottu , petrzlenovu vnat , podrvene pistacie, nakrajane kapary, lyzicu petrzlenovej vnate, oprazenu cibulu cesnak, ochutime a premiesame. Dame cca 2 lyzice na rovny bklazan a zrolujeme. Pridame do misky s omackou a posypeme parmezanom.

    Vianočné baklažánové rolky - obrázok 3
  4. 4

    Dame do rozohriatej rury zapiect cca 25 minut.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Talianska kuchyňa, Večera, Grilované, Zapekané

Diskusia k receptu

2010
vola sa to v povodnej verzii "involtini melaneze", je ich vela verzii , ale aj tato vysla uplne super.Pracnejsia priprava asi tak isto vsetky indicke recepty ale potom len sup to truby.
egreska
tú tvoju titulku by som si zavesila do kuchyne ako obraz :-)) idem na nej oči nechat...
lucylee
ďalší prekrásny a farebný zeleninový recept, plnka vyzerá úžasne
lucylee
ďalší prekrásny a farebný zeleninový recept, plnka vyzerá úžasne
kopretina
Krásný recept, já baklažány miluji ve všech verzích. Jenom ho rovnou solím a potom opláchnu vodou. Určitě ňamka.
tatranka
Pekný recept.A naozaj veľmi pracný.No určite zožal úspech,ak ho treba na Silvestra zopakovať.
babidka
mam vlastne vsetky suroviny doma , takze zajtra ihned robim a zjem to sama!?! :-) Verim , ze to muselo ma uspech :-)
2010
Musel som ich robit znova, velmi vdacne jedlo.
verula
no hm tak a dalsi recept od teba do zbierky, moj manzo miluje baklazan a tak mu spravim sice budem musiet ubrat cibulu a cesnak ale vyskusam ho dik
ketykej
toto vyzera bozsky! a nedal by sa bulgur nahradit napriklad ryzou basmati? vsetko mam okrem bulguru a nechce sa mi ist do obchodu...
2010
Tento Sicilsky recept sa stal nasim Vianocnym aj ked plnka bola robena pol na pol , vegetarianska a ne veg. s proscuitom a hribikami portobello.


Zaujímavé video z archívu TV Varecha