Vianočná rybacia polievka fotorecept

megdesign - fotkamegdesign, 24. decembra 2013
Vianočná rybacia polievka (fotorecept)
Foto: megdesign

Každý sa ma pýta, ako sa tá rybacia polievka, čo máme na Vianoce a nieje to Halászle, robí. Tak dnes som nafotil, ked som Zobraziť celý popisKaždý sa ma pýta, ako sa tá rybacia polievka, čo máme na Vianoce a nieje to Halászle, robí. Tak dnes som nafotil, ked som varil :) Štastné a Veselé :)

150 minút
príprava

Postup

  1. 1

    Nachystáme si zeleninu, očistíme.

    Vianočná rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hlavy kaprov umyjeme, vyberieme oči a žiabre (inak by polievka zostala horká). Tak isto umyjeme plutvy.

    Vianočná rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistenú zeleninu, hlavy kaprov a plutvy dáme do hrnca.

    Vianočná rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme vodou, aby bol obsah hrnca ponoreny a pridáme koreniny, soľ.

    Vianočná rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme na najmenší horák, na najmenší plameň a pomaly privedieme do varu a varíme cca 1,5 - 2 hod. (aby sa hlavy skoro rozpadali...)

    Vianočná rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po uvarení vyberieme hlavy a plutvy z hrnca a precedíme polievku cez jemné sitko (kôli jemným kostiam). Mäso z hláv (nieje ho tam veľa ale zato je suprové) oberieme. Mrkvu nasekáme na kocky. Zavaríme si slíže (ideal domáce). Na tanier dáme slíže, trocha mäsa, mrkvu a zalejeme vývarom. Dobrú chuť.

    Vianočná rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

gabrielka
Poznám, môj muž robí tiež takú, len dávame halušky z krupice, táto polievka sa robí raz do roka na Vianoce a je fakt výborná. /pre toho kto má rád ryby/
hubata
Tak táto je niečo na spôsob hovädzej, len je z kaprích hláv. Minule tu bola diskusia o rybacej polievke so zeleninou a smotanou. Takže by som mala skúsiť aspoň jednu ......
paploska
mňam, dala by som povedať, len ma zaujíma odkiaľ máš 4 hlavy :-) rada by som ju uvarila, ale neviem kde by som k nim prišla. Ď
mia123
no akoze takto sa robi napr aj kuracia,neviem co je na nej tak tazke ,ze sa ta pytaju-ked uz tak radsej halaszle ...
megdesign
Tazke na nej nieje nic, len to ludia nepoznaju. Preto sa pytaju na postup :)

A ano, jednake ingrendiencie ako na slepaci/hovadzi vyvar :)
paploska
@megdesingn no potom mi to došlo, ale ja nerobievam kapra, a teda ak by som aj, tak mám jednu hlavu :-) ale na Silva sem mali platesu pre 7 a z nej sme teda mali dosť hláv :-) Predpokladám, že bude rovnako dobrá aj z inej ryby. Určite vyskúšam.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha