Vianočná rybacia polievka (fotorecept)
Autor receptu: megdesign
Každý sa ma pýta, ako sa tá rybacia polievka, čo máme na Vianoce a nieje to Halászle, robí.
Tak dnes som nafotil, ked som varil :) Štastné a Veselé :)
Postup
- Nachystáme si zeleninu, očistíme.
- Hlavy kaprov umyjeme, vyberieme oči a žiabre (inak by polievka zostala horká). Tak isto umyjeme plutvy.
- Očistenú zeleninu, hlavy kaprov a plutvy dáme do hrnca.
- Zalejeme vodou, aby bol obsah hrnca ponoreny a pridáme koreniny, soľ.
- Dáme na najmenší horák, na najmenší plameň a pomaly privedieme do varu a varíme cca 1,5 - 2 hod. (aby sa hlavy skoro rozpadali...)
- Po uvarení vyberieme hlavy a plutvy z hrnca a precedíme polievku cez jemné sitko (kôli jemným kostiam). Mäso z hláv (nieje ho tam veľa ale zato je suprové) oberieme. Mrkvu nasekáme na kocky. Zavaríme si slíže (ideal domáce). Na tanier dáme slíže, trocha mäsa, mrkvu a zalejeme vývarom. Dobrú chuť.