Vianočná rybacia polievka (fotorecept)

Autor receptu: megdesign

Každý sa ma pýta, ako sa tá rybacia polievka, čo máme na Vianoce a nieje to Halászle, robí. Tak dnes som nafotil, ked som varil :) Štastné a Veselé :)

150 minút
príprava

Postup

  1. Nachystáme si zeleninu, očistíme.
  2. Hlavy kaprov umyjeme, vyberieme oči a žiabre (inak by polievka zostala horká). Tak isto umyjeme plutvy.
  3. Očistenú zeleninu, hlavy kaprov a plutvy dáme do hrnca.
  4. Zalejeme vodou, aby bol obsah hrnca ponoreny a pridáme koreniny, soľ.
  5. Dáme na najmenší horák, na najmenší plameň a pomaly privedieme do varu a varíme cca 1,5 - 2 hod. (aby sa hlavy skoro rozpadali...)
  6. Po uvarení vyberieme hlavy a plutvy z hrnca a precedíme polievku cez jemné sitko (kôli jemným kostiam). Mäso z hláv (nieje ho tam veľa ale zato je suprové) oberieme. Mrkvu nasekáme na kocky. Zavaríme si slíže (ideal domáce). Na tanier dáme slíže, trocha mäsa, mrkvu a zalejeme vývarom. Dobrú chuť.