Foto: alextv
Ahojte varecháci, splnil sa mi môj detský sen, varil som v naozajstnej kuchyni pre profesionálov, ale aby som to uviedol na správnu mieru tak Zobraziť celý popisAhojte varecháci, splnil sa mi môj detský sen, varil som v naozajstnej kuchyni pre profesionálov, ale aby som to uviedol na správnu mieru tak túto vianočnú kapustnicu som varil v Kandaháre v Afganistane v americkej kuchyni ktorá denne uvarí jedlo asi pre 5000 ľudí denne. Kapustnica bola pre našich vojakov ktorí tu plnia náročné úlohy a ja samozrejme s nimi. Musím sa pochváliť že všetkým chutila a americký kuchári sa nevedeli dojesť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájame cibuľu ma jemno , spolu s olejom vložíme do kotla, cibuľu upečieme do zlatista, pridáme kapustu a pražíme všetko spolu na polomäkko.
-
2
Podla toho aké máme veľké údené bravčové stehno tak si ho nakrájame asi na 1 kilogramové veľkosti, vložíme do kotla ku kapuste, pridáme vodu a varíme do mäkka.
-
3
Po uvarení údeného bravčového stehna ho vyberiem a necháme vychladnúť.
-
4
Nakrájame si údenú klobásu na väčšie kusy (1 klobása=3 až 4 kusy) vložíme ju do kotla .
-
5
Očistíme cesnak, nekrájame ho ale každý strúčik pretlačíme i čepeľou noža a pridáme ho do kotla.
-
6
Kapustnicu v kotli dochutíme čiernym korením, bobkovým listom, soľou a necháme zovrieť. Kapustnicu preložíme do veľkého hrnca a necháme ja na najmenšom stupni pomaly variť. Pridáme hríby sušené (dubáky). Po hodinke udené bravčové stehno nakrájame na kocky, veľkosť ľubovolná pridáme do kapustnice.
-
7
Na inej panvici si pripravíme zápražku z červenej papriky a oleja, pridáme do kapustnice, po zovretí zahustíme sladkou smotanou, dochutíme a môžeme kapustnicu podávať.
-
8
Dobrú chuť!
Diskusia k receptu