Vianočná kapustnica z Kandaháru (Afganistan)
Autor receptu: alextv
Ahojte varecháci, splnil sa mi môj detský sen, varil som v naozajstnej kuchyni pre
profesionálov, ale aby som to uviedol na správnu mieru tak túto vianočnú kapustnicu
som varil v Kandaháre v Afganistane v americkej kuchyni ktorá denne uvarí jedlo asi pre
5000 ľudí denne. Kapustnica bola pre našich vojakov ktorí tu plnia náročné úlohy a ja
samozrejme s nimi. Musím sa pochváliť že všetkým chutila a americký kuchári sa nevedeli
dojesť.
250 porcií |
60 minút príprava |
240 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájame cibuľu ma jemno , spolu s olejom vložíme do kotla, cibuľu upečieme do zlatista, pridáme kapustu a pražíme všetko spolu na polomäkko.
- Podla toho aké máme veľké údené bravčové stehno tak si ho nakrájame asi na
1 kilogramové veľkosti, vložíme do kotla ku kapuste, pridáme vodu a varíme do mäkka.
- Po uvarení údeného bravčového stehna ho vyberiem a necháme vychladnúť.
- Nakrájame si údenú klobásu na väčšie kusy (1 klobása=3 až 4 kusy) vložíme ju do kotla .
- Očistíme cesnak, nekrájame ho ale každý strúčik pretlačíme i čepeľou noža a pridáme ho do kotla.
- Kapustnicu v kotli dochutíme čiernym korením, bobkovým listom, soľou a necháme zovrieť. Kapustnicu preložíme do veľkého hrnca a necháme ja na najmenšom stupni pomaly variť. Pridáme hríby sušené (dubáky). Po hodinke udené bravčové stehno nakrájame na kocky, veľkosť ľubovolná pridáme do kapustnice.
- Na inej panvici si pripravíme zápražku z červenej papriky a oleja, pridáme do kapustnice, po zovretí zahustíme sladkou smotanou, dochutíme a môžeme kapustnicu podávať.
- Dobrú chuť!