Vianočná kapustnica z Kandaháru (Afganistan)

Autor receptu: alextv

Ahojte varecháci, splnil sa mi môj detský sen, varil som v naozajstnej kuchyni pre profesionálov, ale aby som to uviedol na správnu mieru tak túto vianočnú kapustnicu som varil v Kandaháre v Afganistane v americkej kuchyni ktorá denne uvarí jedlo asi pre 5000 ľudí denne. Kapustnica bola pre našich vojakov ktorí tu plnia náročné úlohy a ja samozrejme s nimi. Musím sa pochváliť že všetkým chutila a americký kuchári sa nevedeli dojesť.

250
porcií
60 minút
príprava
240 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájame cibuľu ma jemno , spolu s olejom vložíme do kotla, cibuľu upečieme do zlatista, pridáme kapustu a pražíme všetko spolu na polomäkko.
  2. Podla toho aké máme veľké údené bravčové stehno tak si ho nakrájame asi na 1 kilogramové veľkosti, vložíme do kotla ku kapuste, pridáme vodu a varíme do mäkka.
  3. Po uvarení údeného bravčového stehna ho vyberiem a necháme vychladnúť.
  4. Nakrájame si údenú klobásu na väčšie kusy (1 klobása=3 až 4 kusy) vložíme ju do kotla .
  5. Očistíme cesnak, nekrájame ho ale každý strúčik pretlačíme i čepeľou noža a pridáme ho do kotla.
  6. Kapustnicu v kotli dochutíme čiernym korením, bobkovým listom, soľou a necháme zovrieť. Kapustnicu preložíme do veľkého hrnca a necháme ja na najmenšom stupni pomaly variť. Pridáme hríby sušené (dubáky). Po hodinke udené bravčové stehno nakrájame na kocky, veľkosť ľubovolná pridáme do kapustnice.
  7. Na inej panvici si pripravíme zápražku z červenej papriky a oleja, pridáme do kapustnice, po zovretí zahustíme sladkou smotanou, dochutíme a môžeme kapustnicu podávať.
  8. Dobrú chuť!