Čokoládová roláda

Veľmi rýchla čokoládová roláda

Autor receptu: simonkaveronika

Je veľmi rýchla a chutná.

10
porcií
25 minút
príprava
10 minút
na 190 °C

Postup

  1. Pripravíme si piškótové cesto. Vajcia si rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme do tuha so štipkou soli a žĺtky vymiešame s cukrom. Do žĺtkovej hmoty pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a už len ručne primiešame vyšľahané bielky.
  2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180-190 °C cca 10 min. Na upečený plát natrieme ľubovoľný džem.
  3. Čokoládu si dáme roztopiť do vodného kúpeľa. Smotanu vyšľaháme do polotuha a pridáme roztopenú čokoládu a došľaháme dotuha. Čokoládový krém natrieme na džem a poukladáme naň rôzne ovocie (ale len na ten kraj, od ktorého začneme rolovať, aby po prekrojení bolo ovocie krásne viditeľné v strede). A zrolujeme.
  4. Zrolovanú roládu natrieme zvyšným čokoládovým krémom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ja som poliala čokoládou a posypala orechmi.