Čokoládová roláda
Veľmi rýchla čokoládová roláda
Autor receptu: simonkaveronika
Je veľmi rýchla a chutná.
10 porcií |
25 minút príprava |
10 minút na 190 °C |
Postup
- Pripravíme si piškótové cesto.
Vajcia si rozdelíme na žĺtky a bielky.
Bielky vyšľaháme do tuha so štipkou soli a žĺtky vymiešame s cukrom.
Do žĺtkovej hmoty pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a už len ručne primiešame vyšľahané bielky.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180-190 °C cca 10 min. Na upečený plát natrieme ľubovoľný džem.
- Čokoládu si dáme roztopiť do vodného kúpeľa. Smotanu vyšľaháme do polotuha a pridáme roztopenú čokoládu a došľaháme dotuha.
Čokoládový krém natrieme na džem a poukladáme naň rôzne ovocie (ale len na ten kraj, od ktorého začneme rolovať, aby po prekrojení bolo ovocie krásne viditeľné v strede). A zrolujeme.
- Zrolovanú roládu natrieme zvyšným čokoládovým krémom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Ja som poliala čokoládou a posypala orechmi.