Pavlovky fotorecept
Foto: olinecka
Niečo pre tých, ktorí majú radi snehové zákusky. Obľúbený zákusok v cukrárňach, ktorému ovocie a mascarpone dodáva príjemnú sviežu chuť.
porcií
príprava
na 110 °C
Suroviny
Snehové korpusy: | |
6 ks |
|
300 g |
|
1 PL |
|
20 g |
|
Krém: | |
250 g |
|
250-300 ml (33 %) |
|
1/2 bal. |
|
Navrch: | |
čerstvé rôzne |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 160 stupňov. Bielky vyšľaháme do polotuha.
-
2
Keď začne sneh tuhnúť, po častiach vmiešame kryštálový cukor.
-
3
Následne pridáme Zlatý klas, ocot a šľaháme na úplne tuhý sneh tak, aby sa na šľahacej metličke tvorila "špička". Plech vyložíme papierom na pečenie.
-
4
Vyšľahaný sneh dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Na plech nanášame kolieska s mierne vyvýšenými okrajmi. Po vložení do rúry stiahneme teplotu na 110 stupňov. Sušíme asi 1 a 3/4 hodiny.
-
5
Počas celého pečenia rúru neotvárame. Po upečení necháme snehové korpusy v rúre vychladnúť.
-
6
Suroviny na plnku + ovocie.
-
7
Smotanu, jahodovú plnku v prášku (nemusí byť) vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone a došľaháme.
-
8
Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanesieme do stredu vychladnutých snehových korpusov. Ozdobíme ovocím. Krém a ovocie nanášame najlepšie tesne pred podávaním, aby boli pavlovky chrumkavé. Dobrú chuť.
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.
Som rada že sa recept páči.
Ďakujem!
Len vyskúšaj a daj vedieť.
Ďakujem som rada že sa recept páči.
Len ich urob budeš mať radosť.