Pavlovky fotorecept
Niečo pre tých, ktorí majú radi snehové zákusky. Obľúbený zákusok v cukrárňach, ktorému ovocie a mascarpone dodáva príjemnú sviežu chuť.
porcií
príprava
na 110 °C
Suroviny
Snehové korpusy: | |
6 ks |
|
300 g |
|
1 PL |
|
20 g |
|
Krém: | |
250 g |
|
250-300 ml (33 %) |
|
1/2 bal. |
|
Navrch: | |
čerstvé rôzne |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 160 stupňov. Bielky vyšľaháme do polotuha.
-
2
Keď začne sneh tuhnúť, po častiach vmiešame kryštálový cukor.
-
3
Následne pridáme Zlatý klas, ocot a šľaháme na úplne tuhý sneh tak, aby sa na šľahacej metličke tvorila "špička". Plech vyložíme papierom na pečenie.
-
4
Vyšľahaný sneh dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Na plech nanášame kolieska s mierne vyvýšenými okrajmi. Po vložení do rúry stiahneme teplotu na 110 stupňov. Sušíme asi 1 a 3/4 hodiny.
-
5
Počas celého pečenia rúru neotvárame. Po upečení necháme snehové korpusy v rúre vychladnúť.
-
6
Suroviny na plnku + ovocie.
-
7
Smotanu, jahodovú plnku v prášku (nemusí byť) vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone a došľaháme.
-
8
Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanesieme do stredu vychladnutých snehových korpusov. Ozdobíme ovocím. Krém a ovocie nanášame najlepšie tesne pred podávaním, aby boli pavlovky chrumkavé. Dobrú chuť.
Tiež snehový dezert:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.
Som rada že sa recept páči.
Ďakujem!
Len vyskúšaj a daj vedieť.
Ďakujem som rada že sa recept páči.
Len ich urob budeš mať radosť.