Snehový dezert
Snehový dezert

Pavlovky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 21. mája 2022
Pavlovky (fotorecept)
Foto: olinecka

Niečo pre tých, ktorí majú radi snehové zákusky. Obľúbený zákusok v cukrárňach, ktorému ovocie a mascarpone dodáva príjemnú sviežu chuť.

16 ks
porcií
50 minút
príprava
105 minút
na 110 °C

Suroviny

Snehové korpusy:
6 ks
300 g
1 PL
20 g
Krém:
250 g
250-300 ml (33 %)
1/2 bal.
Navrch:
 čerstvé rôzne

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 160 stupňov. Bielky vyšľaháme do polotuha.

    Pavlovky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď začne sneh tuhnúť, po častiach vmiešame kryštálový cukor.

    Pavlovky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne pridáme Zlatý klas, ocot a šľaháme na úplne tuhý sneh tak, aby sa na šľahacej metličke tvorila "špička". Plech vyložíme papierom na pečenie.

    Pavlovky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyšľahaný sneh dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Na plech nanášame kolieska s mierne vyvýšenými okrajmi. Po vložení do rúry stiahneme teplotu na 110 stupňov. Sušíme asi 1 a 3/4 hodiny.

    Pavlovky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Počas celého pečenia rúru neotvárame. Po upečení necháme snehové korpusy v rúre vychladnúť.

    Pavlovky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Suroviny na plnku + ovocie.

    Pavlovky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Smotanu, jahodovú plnku v prášku (nemusí byť) vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone a došľaháme.

    Pavlovky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanesieme do stredu vychladnutých snehových korpusov. Ozdobíme ovocím. Krém a ovocie nanášame najlepšie tesne pred podávaním, aby boli pavlovky chrumkavé. Dobrú chuť.

    Pavlovky (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

petullka
Na tieto pavlovky sa už chystám dlho a tieto ma teda oslovili, vyzerajú krásne a chutne. Cez víkend skúsim upiecť. Vďaka za skvelý recept.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha