Snehový dezert
Veľkonočné mini Pavlovky
Autor receptu: littlesweets
Mini Pavlovky s motívom zajačika sa budú krásne vynímať na veľkonočnom stole.
6 porcií |
160 minút príprava |
120 minút na 90 °C |
Postup
- Bielky šľaháme so štipkou soli a s kryštálovým cukrom približne 4 minúty.
- Pridáme práškový cukor a ďalej šľaháme asi 1 minutu.
- Nakoniec pridáme ocot a jemne zašľaháme.
- Sneh musí byť krásne tuhý, aby špička pekne držala a nepadala.
- Pomocou lyžice vytvarujeme na plech vystlaný papierom na pečenie mini Pavlovky a ušká zajačika. Zo zvyšného snehu vytvarujeme malé pusinky.
- Pečieme 2 hodiny pri teplote 90 stupnňov Celzia.
- Po 2 hodinách vypneme rúru, ale plech nevytiahneme. Otvoríme dvierka a necháme plech s mini Pavlovkami vychladnúť v rúre.
- Krém: Všetky suroviny vyšľahame na krém.
- Na vychladnuté mini Pavlovky nanesieme pomocou zdobiaceho vrecka krém.
- Nakoniec dozdobíme uškami a pusinkami podľa predstáv.
Prajem krásnu Veľkú noc.