Snehový dezert

Veľkonočné mini Pavlovky

Autor receptu: littlesweets

Mini Pavlovky s motívom zajačika sa budú krásne vynímať na veľkonočnom stole.

6
porcií
160 minút
príprava
120 minút
na 90 °C

Postup

  1. Bielky šľaháme so štipkou soli a s kryštálovým cukrom približne 4 minúty.
  2. Pridáme práškový cukor a ďalej šľaháme asi 1 minutu.
  3. Nakoniec pridáme ocot a jemne zašľaháme.
  4. Sneh musí byť krásne tuhý, aby špička pekne držala a nepadala.
  5. Pomocou lyžice vytvarujeme na plech vystlaný papierom na pečenie mini Pavlovky a ušká zajačika. Zo zvyšného snehu vytvarujeme malé pusinky.
  6. Pečieme 2 hodiny pri teplote 90 stupnňov Celzia.
  7. Po 2 hodinách vypneme rúru, ale plech nevytiahneme. Otvoríme dvierka a necháme plech s mini Pavlovkami vychladnúť v rúre.
  8. Krém: Všetky suroviny vyšľahame na krém.
  9. Na vychladnuté mini Pavlovky nanesieme pomocou zdobiaceho vrecka krém.
  10. Nakoniec dozdobíme uškami a pusinkami podľa predstáv. Prajem krásnu Veľkú noc.