Veľkonočné medovníčky

margaretka28 - fotkamargaretka28, 2. apríla 2012

Dnes poobede,to u nás takto voňalo...dúfam,že ma žiadna skúsená medovnikárka nevysmeje,ja som ich upiekla a deti vyzdobili,u nás je to vždy pred sviatkami rodinná Zobraziť celý popisDnes poobede,to u nás takto voňalo...dúfam,že ma žiadna skúsená medovnikárka nevysmeje,ja som ich upiekla a deti vyzdobili,u nás je to vždy pred sviatkami rodinná záležitosť.

Suroviny

650 g
250  g
150  g
3 ks
50  g roztopené
2  zarovnané kl
1  kl




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spracovať na hladké cesto,múku nepridávame,nemá byť tuhé a necháme odležať 12 hod. v chladničke.Rozvaľkáme na pol cm a vykrajujeme,uložíme na papier na plech a pečieme na 200 stupňoch.Ešte horúce na plechu potrieme rozšľahaným vajíčkom,aby sa pekne leskli.Ozdobíme polevou,ktorú získame vymiešaním 1 bielka a toľko práš. cukru, aby vznikla pastovitá hmota,poleva nesmie stekať z varešky,môžeme prifarbiť štipkou potravinárskej farby a potom sa už len pohrať,to som prenechala deťom.Medovníčky sú hned mäkké.

Diskusia k receptu

an3da
Utešené, ukladám, určite vyskúšam, už ked sú hned mäkké...
margaretka28
@an3da , zabudla som do receptu pripísať,že ich treba skladovať pri izbovej teplote,najlepšie v kuchyni ,v uzavretej nádobe,lebo mám skúsenosť,že práve v chlade mi stvrdli, aj ked boli po upečení mäkké. Ja budem robiť asi ešte z 1 dávky,lebo už mi polovicu zjedli,ani sa nestihli všetky ozdobiť.
fialka49
Prečo sa vysmievať? Super, že sa aj deti zapájajú do týchto prác, fandím tebe aj deťúrencom.
Pekné veľkonočné sviatky celej Tvojej rodinke
a aj rodine Varechy.
domci4
Tu sa nikto nikomu nevysmieva :) sme tu na to, aby sme sa kochali všetkými prácičkami a hlavne šikovnými rukami :) tu je miesto kde sa môžeš podeliť to podarky ale aj nepodarky :)
dadka2912
pekné medovníčky...ja tiež robievam a uskladňujem v uzavretej doze,ale dám k nim jablčko a nestvrdnú potom...pekné sviatky prajem...:-)
aroooo
sú krásne a určite aj chutné a deťom ako čítam vlastnoručne vyrobené o to lákavejšie, kk
ola111
Dobre si upiekla,deťúrence veľmi pekne vyzdobili:-)
irenaw
veľmi pekné, s láskou pečené aj zdobené, nečudo, že tak chutia :-)
cica2
aj moja dcérka mi velmi rada pomáha pri zdobení, či pečení. Sú to krásne chvíle :-)) Perníčky ste spravili peknučké, vidno že sú robené s láskou :-) Prajem aj Vám, príjemné veľkonočné sviatky :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia