Veľkonočná plnka
Veľkonočná plnka
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
60-70 minút na 180 °C |
Postup- Na miernom ohni na bravčovej masti opražíme najemno nasekanú cibuľu do zlatista. Necháme vychladnúť.
- Rožky nakrájame na kocky, primiešame vajcia, vývar, nasekanú petržlenovú vňať a majorán. Necháme asi 15 minút postáť a počas toho masu asi trikrát premiešame, aby všetky kúsky rožkov dobre nasiakli. Vmiešame cibuľu aj s masťou a zmes podľa chuti osolíme a okoreníme. Zľahka premiešame.
- Zmes rozložíme do menšieho plechu s papierom na pečenie a pečieme vo vopred
rozohriatej rúre pri 180 °C asi 60-70 minút.
- Plnku môžeme podávať k údenému
mäsu, pečenému kuraťu, pečenej
krkovičke alebo konzumovať len tak
samotnú.
|