Veľkonočná plnka

Veľkonočná plnka

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
60-70 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na miernom ohni na bravčovej masti opražíme najemno nasekanú cibuľu do zlatista. Necháme vychladnúť.
  2. Rožky nakrájame na kocky, primiešame vajcia, vývar, nasekanú petržlenovú vňať a majorán. Necháme asi 15 minút postáť a počas toho masu asi trikrát premiešame, aby všetky kúsky rožkov dobre nasiakli. Vmiešame cibuľu aj s masťou a zmes podľa chuti osolíme a okoreníme. Zľahka premiešame.
  3. Zmes rozložíme do menšieho plechu s papierom na pečenie a pečieme vo vopred rozohriatej rúre pri 180 °C asi 60-70 minút.
  4. Plnku môžeme podávať k údenému mäsu, pečenému kuraťu, pečenej krkovičke alebo konzumovať len tak samotnú.