Veľkonočný koláč
Veľkonočný koláč

Veľkonočná paska fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 10. apríla 2020
Veľkonočná paska (fotorecept)
Foto: olinecka

Určite nesmie chýbať na veľkonočné sviatky, takéto piekli naše staré mamy. Nenáročná príprava aj pre tých, ktorí nikdy pasku nepiekli.

20 minút
príprava
35-40 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
250 g
3-4 PL
1 ČL
2 ks
120 g rozpustené
3/4 kocky čerstvé (alebo sušené)
250 ml vlažné
1 hrsť
z 1/2 citróna
Okrem toho:
1 ks
podľa potreby rozpustené
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na cesto.

    Veľkonočná paska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vlažného mlieka pridáme 1 PLcukru a trocha múky, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme zbytok surovín (hrozienka som vopred namáčala v cukrovej vode). Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.

    Veľkonočná paska (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

    Veľkonočná paska (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozdelíme na štyri rovnaké bochníky. Okrúhly plech vymastíme maslom vložíme bochníky, viď foto. Necháme na plechu nakysnúť. Potom potrieme rozpusteným maslom a rozšľahaným vajíčkom. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 35- 40 minút do zlatista. Po upečení potrieme rozpusteným maslom, aby bola paska mäkká. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Všetkým na Vareche prajem požehnané Veľkonočné sviatky a veľa zdravíčka.

    Veľkonočná paska (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ešte moje veselé kvietky.

    Veľkonočná paska (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre