Domáce rožky

Veľké rožky (fotorecept)

Autor receptu: paulapa

Veľké slané rožky sú výborné aj na druhý deň.

7
porcií
50 minút
príprava
15-20 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. 1/2 kocky čerstvého droždia (20 g) rozpustíme vo vlažnej vode. V miske zmiešame múky, cukor, soľ, pridáme vodu s droždím a olej. Vypracujeme cesto. Prikryté necháme vykysnúť.
  2. Cesto rozdelíme na 7 častí. Každý bochníček valčekom roztiahneme na dĺžku tak, aby na jednom konci zostalo viac cesta. Z tejto strany začneme stáčať cesto. Stočené cesto ešte rukami šúľame až dosiahneme asi 20 cm dlhý rožok.
  3. Rožky uložíme na vymastený plech a necháme asi 20 minút kysnúť. Potom potrieme vlažnou vodou a posypeme semienkami - rascou, ľanom, sezamom...
  4. Pečieme v horúcej rúre na 220 °C asi 15 - 20 minút. Upečené rožky preložíme na mriežku a postriekame vodou rozprašovačom alebo pofŕkame rukou.