Domáce rožky
Veľké rožky (fotorecept)
Autor receptu: paulapa
Veľké slané rožky sú výborné aj na druhý deň.
7 porcií |
50 minút príprava |
15-20 minút na 220 °C |
Postup
- 1/2 kocky čerstvého droždia (20 g) rozpustíme vo vlažnej vode. V miske zmiešame múky, cukor, soľ, pridáme vodu s droždím a olej. Vypracujeme cesto. Prikryté necháme vykysnúť.
- Cesto rozdelíme na 7 častí. Každý bochníček valčekom roztiahneme na dĺžku tak, aby na jednom konci zostalo viac cesta. Z tejto strany začneme stáčať cesto. Stočené cesto ešte rukami šúľame až dosiahneme asi 20 cm dlhý rožok.
- Rožky uložíme na vymastený plech a necháme asi 20 minút kysnúť. Potom potrieme vlažnou vodou a posypeme semienkami - rascou, ľanom, sezamom...
- Pečieme v horúcej rúre na 220 °C asi 15 - 20 minút. Upečené rožky preložíme na mriežku a postriekame vodou rozprašovačom alebo pofŕkame rukou.