Zemiaky

Vegetariánsky stamppot

Autor receptu: tinniadarko

Moje výlety do Severného Brabanstka v Holandsku ma inšpirovali nielen svojou krásou, ale aj tunajšou kuchyňou.* Ako malý suvenír prinášam do svojej domoviny tento ľahký a chutný recept vhodný aj pre ne-vegetariánov! Prajem dobrú chuť alebo aj : „Eet smakelijk!“

3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Umyjeme zemiaky, mrkvu a špenátové listy. Zemiaky a mrkvu nadrobno pokrájame a varíme vo vode, kým nezmäknú. Do hrnca pridáme soľ a bobkový list. Keď sú zemiaky a mrkva mäkké, pridáme špenátové listy, ktoré krátko povaríme.
  2. Prebytočnú vodu zlejeme z hrnca, vyberieme bobkový list a pridáme maslo, mlieko a korenie. Spolu všetko popučíme a premiešame.
  3. Servírujeme s tempehom alebo inou prílohou podľa chuti. Navrch zeleniny pridáme nadrobno pokrájaný pór.