Zemiaky
Vegetariánsky stamppot
Autor receptu: tinniadarko
Moje výlety do Severného Brabanstka v Holandsku ma inšpirovali nielen svojou krásou, ale aj tunajšou kuchyňou.* Ako malý suvenír
prinášam do svojej domoviny tento ľahký a chutný recept vhodný aj pre ne-vegetariánov! Prajem dobrú chuť
alebo aj : „Eet smakelijk!“
Postup
- Umyjeme zemiaky, mrkvu a špenátové listy. Zemiaky a mrkvu nadrobno pokrájame a varíme vo vode, kým nezmäknú. Do hrnca pridáme soľ a bobkový list. Keď sú zemiaky a mrkva mäkké, pridáme špenátové listy, ktoré krátko povaríme.
- Prebytočnú vodu zlejeme z hrnca, vyberieme bobkový list a pridáme maslo, mlieko a korenie. Spolu všetko popučíme a premiešame.
- Servírujeme s tempehom alebo inou prílohou podľa chuti. Navrch zeleniny pridáme nadrobno pokrájaný pór.