Quinoový burger
Vegánsky quinoa burger
Autor receptu: ryzasos
Quinoa burgery sú výživnou, chutnou a všestrannou možnosťou , ktorá sa hodí do všetkých diét.* Kombinujú jedinečnú textúru
quinoy s ingredienciami bohatými na rastlinné bielkoviny a štipkou korenia, čím vytvárajú zdravé a chutné jedlo. Navyše sa
rýchlo a jednoducho pripravujú, takže sú ideálne na každú príležitosť.
Postup
- Pripravte si quinou podľa inštrukcií na obale. Uvarenú červenú fazuľu sceďte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu.
- Do veľkej misy dajte scedenú fazuľu a roztlačte ju pučidlom na zemiaky alebo vidličkou do hladka, ale s malými kúskami, aby hamburgery mali plnšiu konzistenciu.
- Pridajte hotovú quinou, strúhanku, korenie (pálivú papriku a cesnakový prášok) a nasekané vlašské orechy. Všetky ingrediencie miešajte, kým nevznikne kompaktné, jednotné cesto.
- Ak sa vám cesto zdá príliš suché, postupne pridávajte lyžicu vody, kým nedosiahnete konzistenciu, z ktorej sa dajú hamburgery ľahko tvarovať.
- Fazuľovú zmes rozdeľte na tri rovnaké časti a rukami z nich vytvarujte placky hrubé približne 2 cm.
- Rozohrejte panvicu s nepriľnavým povrchom na strednom ohni s trochou oleja. Keď je olej horúci, vložte burgre na panvicu a opekajte 2-3 minúty z každej strany alebo kým nebudú zlatisté a chrumkavé zvonku.
- Na každý burger pridajte plátok vegánskeho syra. Počas pečenia ich príliš neposúvajte, aby si zachovali tvar a textúru.
- Vyskladajte si následne burgre do žemlí so zeleninou podľa svojej chuti ako napríklad šalát, uhorky alebo cibuľu, či paradajku.