Foto: kecemis
Ak mate uvareny cicer alebo fazulu, ktorou sa da nahradit cicer, ide o rychli a jednoduchy recept.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 hrnček ocedeny, (alebo uvareny) |
|
1 hrnček |
|
|
|
1/2 hrnček nasekana na drobno |
|
2-3 strúčik |
|
1 KL |
|
1/2-3/4 KL mletý |
|
3 PL |
|
1/3 hrnček na obalenie |
|
soľ |
|
Quacamole: | |
1 ks |
|
2 PL nasekane cerstve |
|
1 PL |
|
2 PL nasekana nadrobno |
|
1 strucik |
|
1/4 kl |
|
|
Postup
-
1
Dame si uvarit quinou podla navodu. pocas pripravy si oprazime cibulu a cesnak na oleji do sklovita.
-
2
Pridame uvareny cicer, papriku a rimsku rascu.
-
3
Dobre premiesat a poroztlacat alebo rozmixovat na kasu. Nechame trochu vychladnut.
-
4
Pridame quinou, 3 lyzice spaldovej muky (da sa nahradit napr. kukuricnou mukou), sol, korenie a dobre znova zamiesame.
-
5
Z takto pripravenej zmesy si urobime gulky priblizne rovnakej velkosti. Mne ich vyslo z uvadzaneho mnozstva 9.
-
6
Vytvarujeme si burger a ...
-
7
obalime v spalsovej muke.
-
8
rozpalenom oleji si osmazime burger z oboch stran a stiahneme teplotu na polovicu a nehame smazit burger do hneda s kazdej strany.
-
9
ravime si quacamole z uvedenych surovin. Na spodnu cast zemle dame list ladoveho salatu (ja som pouzil hummus), uhorky, na to burger. Potrieme qucamolom, dame koliesko rajciny a mozeme podavat.
Diskusia k receptu