Banánové muffiny
Banánové muffiny

Vegánske bezlepkové banánové muffiny

novalim - fotkanovalim, 19. júna 2018. Komerčný recept.
Vegánske bezlepkové banánové muffiny
Foto: novalim

Mnohých z vás trápi nielen celiakia. Ak nemôžete napríklad laktózu, alebo ste vegánom, či sa vyhýbate cukru, myslíme aj na vás. Otestovali sme pre vás jeden recept na chutné banánovo-kokosové muffiny. Bez cukru, bez mlieka, bez laktózy, bez vajec, bez živočíšneho tuku. A samozrejme, bez lepku. Ale zato – voňavé, mäkučké a veľmi chutné. Vyskúšate?

15 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1 ČL
1 ČL
 štipka
2 ks (prezreté)
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 hrnček
2 ČL
5 ks
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske premiešame suché prísady, potom do nich pridáme kokosový tuk, mandľové mlieko, javorový sirup a rozpučené banány, vymiešame mixérom cesto. Výsledná konzistencia cesta by mala byť ako láva, hustá ale tekutá. V prípade potreby pridáme ešte trochu mandľového mlieka.

  2. 2

    Napokon vmiešame na kúsky nasekané datle a vlašské orechy. Zmes naplníme do muffinových košíčkov (alebo do muffinovej formy, ktorú sme zľahka vytreli kokosovým tukom) a pečieme na 180 stupňoch asi 20-25 minút.

  3. 3

    Tieto vegánske bezlepkové banánov muffiny môžu bez výčitiek maškrtiť aj alergici. Sú bez laktózy, bez vajec, bez múky a bez cukru.

    Vegánske bezlepkové banánové muffiny - obrázok 3

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: