Vegánske bezlepkové banánové muffiny
Foto: novalim
Mnohých z vás trápi nielen celiakia. Ak nemôžete napríklad laktózu, alebo ste vegánom, či sa vyhýbate cukru, myslíme aj na vás. Otestovali sme pre Zobraziť celý popisMnohých z vás trápi nielen celiakia. Ak nemôžete napríklad laktózu, alebo ste vegánom, či sa vyhýbate cukru, myslíme aj na vás. Otestovali sme pre vás jeden recept na chutné banánovo-kokosové muffiny. Bez cukru, bez mlieka, bez laktózy, bez vajec, bez živočíšneho tuku. A samozrejme, bez lepku. Ale zato – voňavé, mäkučké a veľmi chutné. Vyskúšate?
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
2 ks (prezreté) |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
2 ČL |
|
5 ks |
|
50 g |
|
Postup
-
1
V miske premiešame suché prísady, potom do nich pridáme kokosový tuk, mandľové mlieko, javorový sirup a rozpučené banány, vymiešame mixérom cesto. Výsledná konzistencia cesta by mala byť ako láva, hustá ale tekutá. V prípade potreby pridáme ešte trochu mandľového mlieka.
- 2
Napokon vmiešame na kúsky nasekané datle a vlašské orechy. Zmes naplníme do muffinových košíčkov (alebo do muffinovej formy, ktorú sme zľahka vytreli kokosovým tukom) a pečieme na 180 stupňoch asi 20-25 minút.
- 3
Tieto vegánske bezlepkové banánov muffiny môžu bez výčitiek maškrtiť aj alergici. Sú bez laktózy, bez vajec, bez múky a bez cukru.
Tiež banánové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu