Banánové muffiny
Vegánske bezlepkové banánové muffiny
Autor receptu: novalim
Mnohých z vás trápi nielen celiakia. Ak nemôžete napríklad laktózu, alebo ste
vegánom, či sa vyhýbate cukru, myslíme aj na vás. Otestovali
sme pre vás jeden recept na chutné banánovo-kokosové muffiny. Bez cukru, bez
mlieka, bez laktózy, bez vajec, bez živočíšneho tuku. A
samozrejme, bez lepku. Ale zato – voňavé, mäkučké a veľmi chutné. Vyskúšate?
15 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- V miske premiešame suché prísady, potom do nich pridáme kokosový tuk, mandľové mlieko, javorový sirup a rozpučené banány, vymiešame mixérom cesto. Výsledná konzistencia cesta by mala byť ako láva, hustá ale tekutá. V prípade potreby pridáme ešte trochu mandľového mlieka.
- Napokon vmiešame na kúsky nasekané datle a vlašské orechy.
Zmes naplníme do muffinových košíčkov (alebo do muffinovej formy, ktorú sme zľahka vytreli kokosovým tukom) a pečieme na 180 stupňoch asi 20-25 minút.
- Tieto vegánske bezlepkové banánov muffiny môžu bez výčitiek maškrtiť aj alergici. Sú bez laktózy, bez vajec, bez múky a bez cukru.