Večera dobrého chlapa

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
100 - 120 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z alobalu si vytvarujeme 4 „hniezda“, vytrieme ich olejom, vložíme do nich posolené, okorenené a naklepané plátky mäsa, na ne šunku a slaninu, uložíme ich do pekáča, alobal čiastočne uzatvoríme a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov Celzia. Kečup zmiešame s trochou paprikového pretlaku, sójovou omáčkou a mletým čiernym korením.
  2. Keď je mäso mäkké, zalejeme každú porciu ochuteným kečupom, prikryjeme syrom a v otvorených „hniezdach“ dopečieme. Podávame s duseným pórom, ktorý pripravíme tak, že maslo zahrejeme a vložíme doň ošúpané mandle. Pridáme natenko pokrájaný pór, mierne osolíme a dusíme asi 5 minút.
  3. Pridáme hrozienka, zahustíme strúhankou a ochutíme octom. Premiešame a odstavíme.