Vcelku pečená bravčová krkovička fotorecept
Foto: izabella929
Na posledný deň v roku také jednoduché jedlo z bravčovej krkovičky.
5-6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
50 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
600 g (bez kosti) |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
120 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Mäso som umyla, osušila.
-
2
Na panvici som nechala rozohriať masť, mäso som opiekla zo všetkých strán.
-
3
Osolila, okorenila, posypala rascou a paprikou.
-
4
Pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak.
-
5
Podliala časťou vína a zbytok si nechám na ďalšie podlievanie.
-
6
Mäso sa pieklo 50 minút. Upečené som vyložila na krájaciu dosku a nechala postáť 15 minút.
-
7
Nakrájala na plátky.
-
8
Mäso som vrátila do panvice do šťavy, v ktorej sa pieklo.
-
9
Podávala som s veselým knedlíkom (recept tu už mám) a dusenou kyslou kapustou. Prajem vám dobrú chuť.
Dufam,ze sa @izka neurazi,ked vam vsetkym pod jej receptom(ktory samozrejme chvalim a inspirujem sa :-) ) poprajem vela stastia a zdravia v roku 2020 ;-)))
Ďakujem pekne za komentár.-)
Ďakujem pekne za komentár .