Pečená bravčová krkovička

Vcelku pečená bravčová krkovička (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na posledný deň v roku také jednoduché jedlo z bravčovej krkovičky.

5-6
porcií
60 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso som umyla, osušila.
  2. Na panvici som nechala rozohriať masť, mäso som opiekla zo všetkých strán.
  3. Osolila, okorenila, posypala rascou a paprikou.
  4. Pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak.
  5. Podliala časťou vína a zbytok si nechám na ďalšie podlievanie.
  6. Mäso sa pieklo 50 minút. Upečené som vyložila na krájaciu dosku a nechala postáť 15 minút.
  7. Nakrájala na plátky.
  8. Mäso som vrátila do panvice do šťavy, v ktorej sa pieklo.
  9. Podávala som s veselým knedlíkom (recept tu už mám) a dusenou kyslou kapustou. Prajem vám dobrú chuť.