Pečená bravčová krkovička
Vcelku pečená bravčová krkovička (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na posledný deň v roku také jednoduché jedlo z bravčovej krkovičky.
5-6 porcií |
60 minút príprava |
50 minút na 160 °C |
Postup
- Mäso som umyla, osušila.
- Na panvici som nechala rozohriať masť, mäso som opiekla zo všetkých strán.
- Osolila, okorenila, posypala rascou a paprikou.
- Pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Podliala časťou vína a zbytok si nechám na ďalšie podlievanie.
- Mäso sa pieklo 50 minút. Upečené som vyložila na krájaciu dosku a nechala postáť 15 minút.
- Nakrájala na plátky.
- Mäso som vrátila do panvice do šťavy, v ktorej sa pieklo.
- Podávala som s veselým knedlíkom (recept tu už mám) a dusenou kyslou kapustou.
Prajem vám dobrú chuť.