Broskyňový koláč
Včelí koláč s tvarohom a broskyňami
Autor receptu: redakcia
Tento koláč je plný tvarohu a šťavnatosť mu dodávajú zavárané broskyne. Krásne vyzdobený sa hodí aj na detskú oslavu.
20 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Nakrájané zmäknuté maslo vložíme do misy šľahača a vyšľaháme spolu s cukrom na bielu penu. Po jednom zašľahávame vajíčka.
- Múku zmiešame s práškom do pečiva
a primiešame k maslovej pene.
- Na plech s rozmermi 35 x 40 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, rovnomerne cesto rozotrieme. Pečieme
v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.
- Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
- Na plnku jemne vymiešame tvaroh s medom a s mascarpone.
- 200 g broskýň rozmixujeme dohladka.
- Na korpus natrieme tvarohovú plnku, natrieme broskyňové pyré a dohladka rozotrieme.
- Navrch naukladáme zvyšné broskyne.
- V horúcom vodnom kúpeli roztopíme nalámanú čokoládu spolu s kokosovým tukom a preložíme do cukrárskeho vrecka. Navrch broskýň čokoládou nakreslíme včelie prúžky, hlavičky a očká. Nožíkom vytvoríme zárezy a vložíme do nich mandľové lupienky.
- Koláč necháme vychladnúť a podávame.