Broskyňový koláč

Včelí koláč s tvarohom a broskyňami

Autor receptu: redakcia

Tento koláč je plný tvarohu a šťavnatosť mu dodávajú zavárané broskyne. Krásne vyzdobený sa hodí aj na detskú oslavu.

20
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Nakrájané zmäknuté maslo vložíme do misy šľahača a vyšľaháme spolu s cukrom na bielu penu. Po jednom zašľahávame vajíčka.
  2. Múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame k maslovej pene.
  3. Na plech s rozmermi 35 x 40 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, rovnomerne cesto rozotrieme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.
  4. Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
  5. Na plnku jemne vymiešame tvaroh s medom a s mascarpone.
  6. 200 g broskýň rozmixujeme dohladka.
  7. Na korpus natrieme tvarohovú plnku, natrieme broskyňové pyré a dohladka rozotrieme.
  8. Navrch naukladáme zvyšné broskyne.
  9. V horúcom vodnom kúpeli roztopíme nalámanú čokoládu spolu s kokosovým tukom a preložíme do cukrárskeho vrecka. Navrch broskýň čokoládou nakreslíme včelie prúžky, hlavičky a očká. Nožíkom vytvoríme zárezy a vložíme do nich mandľové lupienky.
  10. Koláč necháme vychladnúť a podávame.