Vanilkový tunel s broskyňami fotorecept

bejda7 - fotkabejda7, 20. februára 2011
Vanilkový tunel s broskyňami (fotorecept)
Foto: bejda7

Skúšala som niečo nové na jednu príležitosť v robote a mal úspech.Inšpirovala som sa z jedného časopisu ale neviem ako sa volal lebo recept Zobraziť celý popisSkúšala som niečo nové na jednu príležitosť v robote a mal úspech.Inšpirovala som sa z jedného časopisu ale neviem ako sa volal lebo recept som mala už dávno vytrhnutý a pôvodný recept je s jahodami a červeným želé...Najprv sa mi zdal zložitý ale keď ho už mám odskúšaný,tak je to malina:))

70min. minút
príprava

Suroviny

2
 na ozdobu
1PL
Plnka:
 150g
 500g
 20g
 80ml
2PL
 150g
4
 200ml




Postup

  1. 1

    Pripravíme si tortové želé podľa návodu.(Prifarbila som ho tým tangom a pridala šťavu z kompótu.)

    Vanilkový tunel s broskyňami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Než sa mi trošku chladilo,tak som sa pozabávala s ovocím.

    Vanilkový tunel s broskyňami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do formy nalejeme teplé(vlažné)želé a vložíme ovocie.Dáme stuhnúť do chladničky.

    Vanilkový tunel s broskyňami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Žĺtky vyšľaháme v horúcom kúpeli s polovicou cukru a vanilkou do hustej peny.

    Vanilkový tunel s broskyňami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Druhú polovicu cukru vymiešame s tvarohom a citrónovou šťavou do masy primiešame vyšľahanú šľahačku.

    Vanilkový tunel s broskyňami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom spolu zmiešame aj so žĺtkovou penou.

    Vanilkový tunel s broskyňami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Želatínu namočíme 20g do 80ml vody,necháme napučať a potom ju zahrejeme takmer k bodu varu.

    Vanilkový tunel s broskyňami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Roztopenú želatínu ešte horúcu dôkladne vmiešame do pripravenej plnky.

    Vanilkový tunel s broskyňami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Takto pripravenú plnku nalejeme do formy na stuhnuté želé.

    Vanilkový tunel s broskyňami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na povrch naukladáme piškóty a mierne ich zatlačíme do plnky.Uložíme do chladničky na 4 hod.stuhnúť.

    Vanilkový tunel s broskyňami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Potom vyklopíme a nakrájame na platky.(Ja som koláčik vyklápala po 24hod. a tiež sa dobre vyklopil)

    Vanilkový tunel s broskyňami (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

gittka
ohromne,dneska samé skvelé vecičky...
bambitka
toto bude fajny dezertik cez leto,ked bude plno cerstveho ovocia.Bude uzasne osviezujuci:)))
dorisa
Veľmi pekný koláčik, videla som ho aj naživo,ale nie vyklopený, ale musím povedať,že si sa pochlapila a kolegyniam si ukázala, že si dobrá.
orchidea
to bude niečo pre moju dcéru, tá ma rada ovocno-tvarohové so želatinou , určite to urobím
bejaja
mňam... škoda, že som ho nemohla ochutnať..:))
bejda7
Ďakujem za vaše príspevky:) @dorisa ,aj ty si priložila ruku k dielu:)ďakujem za broskynky.
cica2
wau, to nemá chybu!!! Krásny zákusok a tie srdiečka, dobrý nápad, vďaka:)
marienka44
@Bejda7 ,ved zltky si zabudla napisat do receptu! Este co je zabudnuté? :-)Vidim, ze si pouzila pravu vanilku a vyskrabala si tycinku vanilkovu. Musi to byt vyborna chut.
bejda7
@marienka44 ,veľmi pekne ďakujem za upozornenie,ja som to vkladala a tým že mi to vyhodilo tak asi druhý krát som to vložila nepozorne,už som recept opravila:))
janger
Sviezi kolacik! A krasny, s tymi srdieckami.
salviana999
no už je v chladničke,len neviem,nikde v recepte nevidím koľko smotany tam treba dať.A možno sa mýlim a je to tam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia