Foto: bejda7
Skúšala som niečo nové na jednu príležitosť v robote a mal úspech.Inšpirovala som sa z jedného časopisu ale neviem ako sa volal lebo recept Zobraziť celý popisSkúšala som niečo nové na jednu príležitosť v robote a mal úspech.Inšpirovala som sa z jedného časopisu ale neviem ako sa volal lebo recept som mala už dávno vytrhnutý a pôvodný recept je s jahodami a červeným želé...Najprv sa mi zdal zložitý ale keď ho už mám odskúšaný,tak je to malina:))
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si tortové želé podľa návodu.(Prifarbila som ho tým tangom a pridala šťavu z kompótu.)
-
2
Než sa mi trošku chladilo,tak som sa pozabávala s ovocím.
-
3
Do formy nalejeme teplé(vlažné)želé a vložíme ovocie.Dáme stuhnúť do chladničky.
-
4
Žĺtky vyšľaháme v horúcom kúpeli s polovicou cukru a vanilkou do hustej peny.
-
5
Druhú polovicu cukru vymiešame s tvarohom a citrónovou šťavou do masy primiešame vyšľahanú šľahačku.
-
6
Potom spolu zmiešame aj so žĺtkovou penou.
-
7
Želatínu namočíme 20g do 80ml vody,necháme napučať a potom ju zahrejeme takmer k bodu varu.
-
8
Roztopenú želatínu ešte horúcu dôkladne vmiešame do pripravenej plnky.
-
9
Takto pripravenú plnku nalejeme do formy na stuhnuté želé.
-
10
Na povrch naukladáme piškóty a mierne ich zatlačíme do plnky.Uložíme do chladničky na 4 hod.stuhnúť.
-
11
Potom vyklopíme a nakrájame na platky.(Ja som koláčik vyklápala po 24hod. a tiež sa dobre vyklopil)
Diskusia k receptu