Vanilkový tunel s broskyňami (fotorecept)

Autor receptu: bejda7

Skúšala som niečo nové na jednu príležitosť v robote a mal úspech.Inšpirovala som sa z jedného časopisu ale neviem ako sa volal lebo recept som mala už dávno vytrhnutý a pôvodný recept je s jahodami a červeným želé...Najprv sa mi zdal zložitý ale keď ho už mám odskúšaný,tak je to malina:))

70min. minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si tortové želé podľa návodu.(Prifarbila som ho tým tangom a pridala šťavu z kompótu.)
  2. Než sa mi trošku chladilo,tak som sa pozabávala s ovocím.
  3. Do formy nalejeme teplé(vlažné)želé a vložíme ovocie.Dáme stuhnúť do chladničky.
  4. Žĺtky vyšľaháme v horúcom kúpeli s polovicou cukru a vanilkou do hustej peny.
  5. Druhú polovicu cukru vymiešame s tvarohom a citrónovou šťavou do masy primiešame vyšľahanú šľahačku.
  6. Potom spolu zmiešame aj so žĺtkovou penou.
  7. Želatínu namočíme 20g do 80ml vody,necháme napučať a potom ju zahrejeme takmer k bodu varu.
  8. Roztopenú želatínu ešte horúcu dôkladne vmiešame do pripravenej plnky.
  9. Takto pripravenú plnku nalejeme do formy na stuhnuté želé.
  10. Na povrch naukladáme piškóty a mierne ich zatlačíme do plnky.Uložíme do chladničky na 4 hod.stuhnúť.
  11. Potom vyklopíme a nakrájame na platky.(Ja som koláčik vyklápala po 24hod. a tiež sa dobre vyklopil)