Venčeky

Vanilkové venčeky

Autor receptu: katarinalucanova

Vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta plnené vanilkovým krémom. Stará dobrá klasika, ktorá nesmie chýbať na žiadnej oslave.

50
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Odpaľované cesto: Olej si v pohári odvážime, vlejeme do hrnca, pridáme vodu, štipku soli a privedieme do varu. Keď vrie, vsypeme múku a dobre miešame vareškou, až sa všetko spojí a dobre zavarí. Odstavíme a necháme vychladiť.
  2. Do vychladeného cesta všľaháme vajíčka. Dobre vyšľaháme. Kým nastriekame venčeky na plech, zapneme rúru na 220 stupňov. Cesto pomocou cukrárenského vrecka nastriekame na suchý plech v tvare venčekov.
  3. Keď sú na plechu, dobre ich pokropíme studenou vodou. Vložíme do rúry a stiahneme teplotu pečenia na 200 stupňov. Po 12 minútach stiahneme teplotu na 170 stupňov a dopečieme. Počas pečenia neotvárame rúru. Keď sú venčeky dobre upečené, mali by samé odskočiť od plechu.
  4. Krém: Z mlieka, Zlatého klasu, mletej vanilky a cukru uvaríme hustý puding. Vrch pudingu posypeme vanilínovým cukrom a necháme vychladiť. Do pudingu všľáháme maslo a rum.
  5. Venčeky rozkrojíme a naplníme vanilkovým krémom. Vrch posypeme cez sitko práškovým cukrom.