Vanilkové buchty fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 13. januára 2016
Vanilkové buchty (fotorecept)
Foto: cesminaz

Výborné buchty plnené vanilkovým pudingom..niečo ako velké dukátové buchty ;-)

15
porcií
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
100 g
0,5 dl
0,5 ČL
3 PL
1 dl
3/4 dl
25 g
1,75 - 2 dl
1 ks
Plnka:
4 dl
1 ks
1 ČL
1 dl
1 PL
1/4 ČL
Na potretie:
1 ks
kúsok




Postup

  1. 1

    Muky,cukor a sol dame do misky a premiesame lyzicou.Potom pridame olej,bielok vajca(žltok je na potretie) med,jogurt a nakoniec napucany kvasok.Kvasok spravte z 1,5dl mlieka a potom uz len podla potreby pocas miesenia pridavate mlieko :-) Cele dobre spracujeme,premackame medzi prsty :-) Dostaneme polomäkke mastnejsie,pomerne vlacne cesto,ktore pomocou muky este premiesime narychlo do tvaru bochnika.Cesto prikryjeme a dame na teplejsie miesto nakysnut cca.1h...

    Vanilkové buchty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatial kym cesto kysne,si pripravime pudingovu plnku... Kedze ma byt husta,pouzijeme na 1balik pudingu len 4dl mlieka.V malom hrnci dame varit 3dl mlieka,tych zvysnych 1dl si nechame na vymiesanie s pudingom.V jednej misticke zmiesame 1puding,1 kopcovitu KL škrobu,1PL vanilkovej prichute a 1/4 kl kurkumy pre farbu :-) Ked mlieko uz zacalo vriet,prilejeme puding a par minut varime.Ku koncu pridame cukor podla chuti,ja som dala cca.1dl :-) Dostaneme dost husty puding,ktory vylejeme do taniera a nechame celkom vychladnut..Bude sa dat krajat :-)

    Vanilkové buchty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked cesto nakyslo,vyklopime ho na pomucenu dosku a vyvalkame ho do tvaru obdlznika hrubky cca.7mm. Nakoniec ho pokrajame..mne vyslo 15kusov...

    Vanilkové buchty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na kazdy kusok cesta do stredu polozime kusok pudingu a cesto uzavrieme,aby nam vznikla buchticka :-) Ukladame ich spojenou castou nadol..

    Vanilkové buchty (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravime si jeden okruhly vyssi pekac,na ktoreho spodok dame papier na pecenie a okraje namazeme maslom a poprasime ich mukou.Potom ukladame buchty tesne vedla seba,ale zakazdym natrieme boky olejom kazdej jednej buchte,aby sa po upeceni pekne dali oddelovat :-) Takto naukladane buchty dame cca.25minut podkysnut..

    Vanilkové buchty (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ked nam buchty podkysli,natrieme ich žltkom,ktory sme zmiesali s kvapkou vody.Buchty dame piect do rury,ktoru sme si uz dopredu rozohriali na 180°C na cca.30minut.Zalezi od vasej rury :-) Maju byt krasne upecene :-) Kedze je ich vrch potrety len so žltkom,tak sa upecu az do červenkasta,tak na tmavsie :-) Ale kto chce mat svetlejsie,si ich vyberie z rury o trosku skor..

    Vanilkové buchty (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hned po vybrati este horuce potreme maslom.Vrch bude odneho mäkkučky ako vata ;-) Potom buchty este za tepla z pekaca v celku vyklopime a nechame este aspon trochu vychladnut,aby sme si nepopalili jazyk ;-)) Nakoniec buchty porozoberame,krasne sa odseba oddeluju :-)

    Vanilkové buchty (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Buchty su vyborne,lahucke a mäkke :-) dokonca aj na druhy den su ako vata. Na treti neviem,nikdy neostali :-)) S touto pudingovou plnkou chutia ako dukatove buchtičky,len vo väčšej verzii ;-P Plnka sa da podla chuti obmienat. Nech vam chutia ;-)

    Vanilkové buchty (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

pilcik
Ja ja jaj takú dobrotu som dlho nemal. Dobre si buchty si upiekla mňam.
bystro
Dal by som si, keby mi mal kto napiecť. Takéto 5* buchty.
jack
Lekvarove?dobréé.Vanilkové?ešte lepšiee.dobrota domaca.
babucka
Su krasne a urcite skuro budu aj u nas na taniery.Vdaka,zase nova skusenost.
danda3
Čo som sa napiekla buchiet, keď boli synovia doma, nerobila som ich ani nepamätám, s pudingom tiež nie, ale viem si predstaviť, aké musia byť dobré a keď vnúčik podrastie, napečiem pre neho.♥
cesminaz
@babucka vdaka :-) a dufam,ze po skuske das vediet. @izabelka :-) @kukulienka dakujem si mila,ako vzdy :-) Len kludne vyskusaj,buchty su fakt vyborne a aj ta plnka je velmi dobra a pekna zlta ;-) @danda3 tak to sa vnucik veru ma naco tesit!! ;-) Gratulujem k vnucikovi a vela zdravia mu! :-)
kucharka
Musím ti poďakovať za recept na cesto. Ostatné som robila podľa @babkamt a jej recept na Koláč z kysnutého cesta plnený čokoládovým pudingom.
Cesto je super, ďakujem.


kucharka
@Kimlo , mne vyšlo z tejto dávky 15 koláčov a boli na veľkom plechu .... ak ti to pomôže. :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia