Foto: cesminaz
Výborné buchty plnené vanilkovým pudingom..niečo ako velké dukátové buchty ;-)
porcií
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
100 g |
|
0,5 dl |
|
0,5 ČL |
|
3 PL |
|
1 dl |
|
3/4 dl |
|
25 g |
|
1,75 - 2 dl |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
4 dl |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1 dl |
|
1 PL |
|
1/4 ČL |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
kúsok |
|
Postup
-
1
Muky,cukor a sol dame do misky a premiesame lyzicou.Potom pridame olej,bielok vajca(žltok je na potretie) med,jogurt a nakoniec napucany kvasok.Kvasok spravte z 1,5dl mlieka a potom uz len podla potreby pocas miesenia pridavate mlieko :-) Cele dobre spracujeme,premackame medzi prsty :-) Dostaneme polomäkke mastnejsie,pomerne vlacne cesto,ktore pomocou muky este premiesime narychlo do tvaru bochnika.Cesto prikryjeme a dame na teplejsie miesto nakysnut cca.1h...
-
2
Zatial kym cesto kysne,si pripravime pudingovu plnku... Kedze ma byt husta,pouzijeme na 1balik pudingu len 4dl mlieka.V malom hrnci dame varit 3dl mlieka,tych zvysnych 1dl si nechame na vymiesanie s pudingom.V jednej misticke zmiesame 1puding,1 kopcovitu KL škrobu,1PL vanilkovej prichute a 1/4 kl kurkumy pre farbu :-) Ked mlieko uz zacalo vriet,prilejeme puding a par minut varime.Ku koncu pridame cukor podla chuti,ja som dala cca.1dl :-) Dostaneme dost husty puding,ktory vylejeme do taniera a nechame celkom vychladnut..Bude sa dat krajat :-)
-
3
Ked cesto nakyslo,vyklopime ho na pomucenu dosku a vyvalkame ho do tvaru obdlznika hrubky cca.7mm. Nakoniec ho pokrajame..mne vyslo 15kusov...
-
4
Na kazdy kusok cesta do stredu polozime kusok pudingu a cesto uzavrieme,aby nam vznikla buchticka :-) Ukladame ich spojenou castou nadol..
-
5
Pripravime si jeden okruhly vyssi pekac,na ktoreho spodok dame papier na pecenie a okraje namazeme maslom a poprasime ich mukou.Potom ukladame buchty tesne vedla seba,ale zakazdym natrieme boky olejom kazdej jednej buchte,aby sa po upeceni pekne dali oddelovat :-) Takto naukladane buchty dame cca.25minut podkysnut..
-
6
Ked nam buchty podkysli,natrieme ich žltkom,ktory sme zmiesali s kvapkou vody.Buchty dame piect do rury,ktoru sme si uz dopredu rozohriali na 180°C na cca.30minut.Zalezi od vasej rury :-) Maju byt krasne upecene :-) Kedze je ich vrch potrety len so žltkom,tak sa upecu az do červenkasta,tak na tmavsie :-) Ale kto chce mat svetlejsie,si ich vyberie z rury o trosku skor..
-
7
Hned po vybrati este horuce potreme maslom.Vrch bude odneho mäkkučky ako vata ;-) Potom buchty este za tepla z pekaca v celku vyklopime a nechame este aspon trochu vychladnut,aby sme si nepopalili jazyk ;-)) Nakoniec buchty porozoberame,krasne sa odseba oddeluju :-)
-
8
Buchty su vyborne,lahucke a mäkke :-) dokonca aj na druhy den su ako vata. Na treti neviem,nikdy neostali :-)) S touto pudingovou plnkou chutia ako dukatove buchtičky,len vo väčšej verzii ;-P Plnka sa da podla chuti obmienat. Nech vam chutia ;-)
Cesto je super, ďakujem.