Foto: evusik
Asi je to údel všetkých rodičov. Buď varíme v najväčších hrncoch, pečieme na najväčších pekáčoch - to vtedy keď máme deti doma. A keď Zobraziť celý popisAsi je to údel všetkých rodičov. Buď varíme v najväčších hrncoch, pečieme na najväčších pekáčoch - to vtedy keď máme deti doma. A keď zostaneme sami vyťahujeme tie najmenšie hrnčeky a pekáčiky. Aj táto mini tortička bola len pre nás dvoch.
Postup
-
1
Malú guľatú formu vystelieme fóliou (bála som sa, že sa mi to nevyklopí, fólia to istí). Jahody umyjeme, prekrojíme a poukladáme ich okolo obvodu
-
2
Uvaríme si hustý puding, necháme ho chvíľu vychladnúť a do vlažného zamiešame kyslú smotanu
-
3
Vanilkovú hmotu vylejeme do formy a dáme do chladničky
-
4
Pôvodne som chcela použiť piškóty, ale ako hľadám, tak hľadám nič som nenašla. Nejaká myška mi ich zjedla, teda skôr kocúr. Našlo som medové pláty, hádam už aj po záruke, tak som ich použila. Dobré boli. Podrvila som ich spolu s džemom...
-
5
pridala som maslo až mi vznikla kompaktná hmota....
-
6
tú som navrstvila na vrch tortičky, teda na vrch, čo je teraz vrch ale potom bude spodok, chápete... aspoň dúfam :-) a šup s tým do chladničky, minimálne na noc, alebo 2-3 hodinky
-
7
keď nám torta stuhne, preklopíme ju, ozdobíme šľahačkou a jahodami
-
8
Bohužiaľ jahodová sezóna nás obišla. Jahody pomrzli a samozber, ktorý po minulé roky tu na okolitých družstvách fungoval, sa tento rok nekonal. Jahody kupujem na trhu ale len tak poskromne. Preto nám táto jahodová tortička tak veľmi chutila :-)
Puding s kyslou smotanou som este spolu v plnke nemiesala ,
musim vyskusat.Vyborny napad s ulozenim" spodku navrch ",
vysvetlila si nam postup zretelne ;-) .
Prajem veľa ďalších kuchárskych úspechov.-)
@cica2 na tvoje recepty sa vždy teším :-)
dievčence ďakujem :-)
tu som robila zo sušienok a piškót