Čokoládové rezy

Vaľkaná doboška

Autor receptu: katarinalucanova

Vynikajúce čokoládové rezy na spôsob dobošky.

60
porcií
40 minút
príprava
5x10 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Všetky suroviny na cesto spolu zmiesime. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 5 častí. Každú časť cesta vyvaľkáme na papieri na pečenie, rozmer 32 cm x 40 cm. Postupne upečieme na opačnej strane plechu v rúre vyhriatej na 170 °C 5 minút.
  2. Plnka: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu rozlámeme celú čokoládu. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo izbovej teploty. Vyšľaháme hladký krém.
  3. Skladanie: Krém rozdelíme na 4 rovnaké časti. Upečené platy postupne plníme krémom. Po naplnení zaťažíme a odložíme do chladu.
  4. Čokoládová poleva: Čokoládu s Cerou pomaly roztopíme nad parou na hladkú polevu.
  5. Dokončenie: Vychladený zákusok polejeme čokoládovou polevou. Keď čokoláda stuhne, pokrájame na rezy.