Vajíčkový šalát
Vajíčkový šalát

Vajíčkový šalát s kôprom fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 26. mája 2017
Vajíčkový šalát s kôprom (fotorecept)
Foto: cesminaz

Ďalší jednoduchý a výborný svieži šalát s čerstvým kôprom. Je vhodný na raňajky, ale aj ako ľahká večera :-)

Suroviny

10 ks
1 ks
1 veľký zväzok
175 g
3 - 4 kopcovité PL
3 ṔL
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Kôpor dajte kľudne poriadny zväzok, netreba šetriť :-) Vajíčka si uvaríme na tvrdo, kôpor pokrájame ako aj cibuľu na drobno..

    Vajíčkový šalát s kôprom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajíčka pretlačíme cez mriežku, pridáme cibuľu, kôpor a premiešame. Dáme jogurt, zo 3 - 4 kopcovité PL smotany, podľa chuti horčicu, 3 PL majonézu, soľ a mleté čierne korenie. Celé dobre premiešame a ochutíme ešte citrónovou šťavou..

    Vajíčkový šalát s kôprom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Výborný je aj hneď, ale keď trocha postojí je ešte lepší. Dobrú chuť :-)

    Vajíčkový šalát s kôprom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Vidím, že kopru se ti, Cesmínko, urodilo bohatě. Vajíčkový salát v jakékoliv podobě mám moc ráda. Krásná fota, sliny se mi sbíhají, k tomu čerstvý chlebík, jejda!
tiginko
tak túto dobrotu si musím niekedy urobiť, momentálne by som sa v nej najradšej aj vykúpala :-)
duskousko
SUPER, SUPER A ZASE LEN SUPER! Laik zasne a "odbornik" sa nestaci divit...-;)! Uz teraz sa "oblizujem od ucha k uchu"...a len tisko zavidim vsetkym stravnikom v okoli pani Cezminy...-;)! Drzim palce, prajem vela zdravia a tesim sa na dalsie - akekolvek! - recepty, "kuchynske triky", ci ponaucenia!
Kopor musi byt...(mono ho je aj malo..?!)..-:), absolutne suhlasim s autorkou receptu! Vie o com hovori aj pise...-;)!!
motyka
Dnes som vyskúšala. Pridala som aj zvyšok tvarohu. Skutočne výborné k práve upečeným rožkom. Jednoduché a pritom mňamka. Rozhodne som to nerobila posledný krát. Veľmi ďakujem za recept.
cesminaz
Dakujem velmi pekne všetkym za pozastavenie a za milé slova :-) Tesim sa,ze vas takyto jednoduchy salatik zaujal.Ale je pravda,ze v takychto teplych dnoch padne veru dobre,s nejakym oblubenym pečivom :-) Budem sa tesit ak vyskusate a date vediet,ako vam chutil. @Babav vdaka za link,tvoj salatik je istotne tiez chutny :-) @Motyka vdaka za spravu,som rada ze vam salat chutí ;-) Pekny den vsetkym!
mitzy
@Cesminaz veľmi vydarený šalátik. Ešte že už sme poobede :) krásne fotky pracovného postupu.
kukulienka71
Dnešné krásne nedeľné ráno sme si pochutili na tomto vynikajúcom šaláte, všetkým veľmi chutil, vďaka:-)


izabella929
@cesminaz ,veru smotanové jedlá veľmi ladia s kôprom..ja robím aj segedín posypaný kôprom a je omnoho lepší než bez...jednoduché suroviny a skvelý výsledok..)
bubaya
Ja mám rada všetko, v čom sú tie malé travky, ale vajíčka ma ešte nenapadli, myslela som, že ku kôpru by sa nehodili. Robím takýto šalát z varených zemiakov a je to pochúťka, hlavne ku grilovaným mäsám, alebo len ako studená večera po horúcom dni. Málokedy mám doma majonézu, tak dávam len kyslú smotanu. Dostala som krásne vajcia od šťastných sliepok, tak zajtra vyskúšam. Vďaka za inšpiráciu.
mijaita
To je lahůdka! Výborná káva úplně černá, topinka z žitného chleba od kamarádky a vajíčkový, koprový salát. Pokapala jsem citronovým olejem. @cesminaz díky!! :-)


cesminaz
@Mijaita (30.5.2017 06:27)

Krásna fotka milá @Mijaita ,som velmi rada,ze si si pochutila :-) Vdaka za odozvu a krasny den prajem! @Bubaya veru kôpor pasuje aj k vajíčkam,len kludne skús :-) No a kedže tie vajíčka maš od štastnych sliepok,tak sa ti ten šalát môže len a len vydariť ;-))
1x bubaya
bubaya
@Cesminaz (30.5.2017 07:46)
Vyskúšané, zjedené, perfektné, veľmi chutné. Veľká vďaka za každý Tvoj recept, krásne fotky a bezchybný a detailný popis. Aj keď si na niečo netrúfam, aspoň si oči popasiem.
tiginko
vedela som, že to bude najlepšia voľba ako spotrebovať zásobu domácich vajec. Najprv som sa bála pridať také množstvo kôpru, ale naozaj to stojí za to. Skvelý recept @Cesminaz , ďakujem zaň :-)


1x radost
cesminaz
Milá @Tiginko som rada,ze vam šalat chutil :-) Kôpru sa bat netreba,kedze práve to väčšie množstvo dodá tomu šalátu tú "inú" chuť :-) Dakujem za spravu aj s fotkou.
farbuska
Dnes som tento šalát znovu urobila a znova je vynikajúci. V jednoduchosti je krása!