V rúre pečené krídla so zeleninou, jogurtovým dressingom a paprikovým maslom fotorecept
Foto: cesminaz
Variabilná inšpirácia na velmi jednoduché, málo prácne, ale pritom veľmi chutné jedlo, ktoré zasýti celú rodinu :-)
na 180 °C
Suroviny
1,5 kg |
|
4 - 5 ks |
|
10 - 15 ks |
|
4 - 5 ks |
|
cca 1 - 1,5 PL |
|
1 dcl |
|
Dressing jogurtový: | |
500 ml |
|
1 PL (alebo salça) |
|
4 - 5 strúčikov |
|
1 KL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Paprikové maslo: | |
80 - 100 g |
|
1 KL |
|
Na posyp: | |
podľa chuti (arabské korenie červenej farby a kyslastej chuti) |
|
podľa chuti (mletá červená pikantná paprika) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si menšie a podľa možnosti tenšie papriky, na farbe nezáleží, proste aké máme doma. Zo 4 väčšie zemiaky a 4 - 5 stredných až menších cibúľ. Papriku umyjeme, zemiaky pokrájame na hrubé "hranolky" (ja som zemiak prekrojila na polovicu a polovicu ešte na 3 - 4 časti) a cibuľu len prekrojila na polovicu. Napokon ešte cca 1,5 kg kuracích krídel.
-
2
Na veľký plech dáme najprv mäso, cibuľu a zemiaky. Dobre osolíme, polejeme olejom a rukami dobre premiešame. Potom dáme papriku, no s tou už len tak troška poprehadzujeme. Rovnomerne na plechu ponaprávame a dáme piecť takto odokryté do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 180 °C na cca 1 hodinu. Treba si to odsledovať :-)
-
3
Kým sa jedlo pečie,zmiešame si jogurt (hladký), pretlak (salça), postrúhaný cesnak, oregano, soľ a mleté čierne korenie. Hotový dressing dáme zatiaľ bokom a pripravíme si aj paprikové maslo. V jednom hrnčeku dáme rozhorúčiť maslo, pridáme za 1 KL mletej červenej papriky a necháme chvíľku cca 1 minútku posmažiť. Hotovo :-)
-
4
Toto jedlo je vlastne veľmi jednoduché, ale pritom veľmi dobré. Niekedy človek nevie, čo už variť alebo sú dni, keď sa vám fakt nič nechce :-) Ale keďže rodinka je hladná a jesť sa musí, je toto výborný spôsob, ako ich zasýtiť ;-P
-
5
Na tanieri polejeme podľa chuti najprv dressingom a potom maslom a posypeme Isotom a Sumakom - ale nie je to podmienka :-) Mäso je mäkké, ale zároveň pekne opečené. Zemiaky sú už do polovice pekne chrumkavé/opečené :-) Nech vás neodradí, že tam je len soľ, je to výborné! Najlepšie sa k tomu hodí opečený chlieb. Prajem dobrú chuť ;-P
Perfektne polopate ! + super Foto prezentácie !
Milá @Jerica som rada,ze som ta hoci aj takýmto velmi jednoduchým receptom zaujala :-)