Úzkostlivé cestoviny (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Vysvetlím názov : pri príprave som použil cestoviny "fusilli" a pretože som zvedavý tak som chcel vedieť čo fusilli znamená , či sú to vrtuľky alebo vretienka alebo čo?!Tak som si to zadal do google prekladača ale omylom som napísal "fussily" a ono mi to z taliančiny preložilo,že "uskostlivo".A názov bol na svete....Zaexperimentoval som si pri ich príprave aj s kelom a oplatilo sa.Skúste , nebuďte "úskostliví" :)

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V slanej vode uvaríme cestoviny.Scedíme a necháme okapať.
  2. Nakrájaný kel obvaríme v osolenej vode spolu s rascou a prekrojenou cibuľou.Časť vody zlejeme a kel rozmixujeme.
  3. Na cesnakovom oleji orestujeme roztlačený cesnak,pridáme syr , bazalku , rozmixovaný kel a rozvaríme.Ochtíme citrónovou šťavou a prevaríme do požadovanej hustoty.
  4. ´Pridáme okapané cestoviny,premiešame a doplníme nakrájanou feferonkou.Podávame s kúskami šunky,paradajky a strúhaným syrom.
  5. Na tomto obrázku je verzia pre manželku , na prestieraní spolu so zeleninovým šalátom,ovocím a pohárikom ružového vína a ......
  6. ......na tomto verzia pre chlopa , na stole bez prestierania , s klobásou,slaninou,pečivom aby nebol hladný a s pivom!!! :)