Domáci chlieb
Domáci chlieb

Úžasný dedinský turecký chlieb (Ekmek) videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 10. januára 2022

Výborný chlebík z dedinky môjho manžela, kde ho gazdinky pečú vo velkej peci. ? Zaujal ma svojou neobyčajnou prípravou, skvelým cestom a úžasnou chuťou. Zobraziť celý popisVýborný chlebík z dedinky môjho manžela, kde ho gazdinky pečú vo velkej peci. ? Zaujal ma svojou neobyčajnou prípravou, skvelým cestom a úžasnou chuťou. Doma síce pec nemáme, ale aj takto v rúre pečený je výborný!
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2022/01/uzasny-dedinsky-turecky-chlieb-ekmek.html?m=1

20 minút
na 200 °C
Úžasný dedinský turecký chlieb (Ekmek) (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
1 kg
7,5-8 dl
50 g čerstvé
1 PL
1/2 PL
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Z udaných prísad vymiesime polomäkké cesto. Zakryjeme a necháme 1 hodinu nakysnúť. Po nakysnutí cesto znova dobre premiesime a dáme znova nakysnúť. Nakysnuté znova premiesime a dáme znova na 1 hodinu kysnúť? Dokopy kysne toto cesto vlastne 3-krát?

  2. 2

    Po treťom nakysnutí cesto vyklopíme na dosku a zase ho trocha premiesime. Následne ho rozdelíme na 5-6 častí. Môžete aj na 4, záleží od toho koľko a aké chleby chcete robiť? Nakoniec kúsky cesta krátko vymiesime do bochníkov.

  3. 3

    Každý bochník na tenšie trošku vyvaľkáme a vyťapkáme do podlhovastého tvaru. Položíme na plech s papierom a vrch chlebíkov natrieme jogurtom, ktorý sme zriedili vodou. Znova trocha poťapkáme prstami a posypeme podľa chuti už len semienkami?

  4. 4

    Keď máme chleby pripravené na plechoch, až vtedy zapneme rúru, aby sa nám rozohriala na 200 °C. Zatiaľ necháme chleby stáť? Napokon pečieme cca 20 minút. Treba si to radšej sledovať, každá rúra pečie trocha inak.

  5. 5

    Chlebíky sú výborné, to trojité kysnutie fakt stojí zato? Vrelo odporúčam vyskúšať. Prajem dobrú chuť!

    Úžasný dedinský turecký chlieb (Ekmek) (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto sa pečie v tureckej dedinke tento chlebík v peci?

    Úžasný dedinský turecký chlieb (Ekmek) (videorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

    Úžasný dedinský turecký chlieb (Ekmek) (videorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

cesminaz
@mamec (10.1.2022 19:26)

😅😅 ale len ak ho chceš pripraviť k raňajkám. K obedu k polievke, alebo gulášu je tiež výborný👍 Zamiesiš ráno a ideš si robiť inú robotu, potom o hodinu znova premiesiš a ideš zas po robote..atď..atď..😅 Raz vyskúšaj.
haji
Moc pěkný receptík, o chuti tohoto tureckého chleba nepochybuji. Všechno krásné a pec nemá chybu!! Tiše závidím - alespoň ji vidět... Díky za milou inspiraci!
farbuska
Chlebík vyzerá veľmi dobre, najmä veľa kôrky, menej striedky. Som ja biedny pekár/cukrár, ale láka ma vyskúšať ho. Vďaka za recept a nech aj v tomto roku vídame veľa tvojich lákavých receptov.
zinnajdha
Ako vždy: krásny chlieb, po našom poplanok. Ja som ho robila len ako dieťa pod dozorom babičky. Robievala sa popri inom kysnutom zázraku, keď sa zvýšilo cesto. Určite sa k nemu vrátim, presne podľa Tvojho videa.
kaja52
Taky jsem dostala na takový chleba chuť. Vypadá, že by se dal i něčím naplnit. Musím to vyzkoušet. Díky moc za receptík.
cesminaz
@haji @kimlo dakujem za milé komentíky🙂 Ani ja nemám doma pec, takže jedine v klasickej elektrickej rúre pečiem👍 Pečení v tej peci vyzerá trocha inak a aj chutí lepšie🥰 Takto vyzerá tá pec, vlastne je to 1 miestnosť na pečenie s pecou komplet🙂


cesminaz
Vždy 2-3 gazdinky pečú pre svoje rodiny naraz asi na 1 týždeň chleby 🙂 Približne 400 ks 😅 Túto miestnosť používa celá dedinka a stále si každý pekne za sebou uprace😉


cesminaz
@mamec super👍 daj vedieť prosím a aj fotke sa poteším. Nech sa ti vydaria! @marianne dakujem krásne @zinnajdha 🙂tak pre teba taká spomienka. @kaja52 ano podla mňa kludne👍 @zahra vdaka za komentík a foto @farbuska zlatá som rada, že sa receptík páči. Dakujem krásne za prianie a želám aj ja tebe a tvojej rodinke všetko NAJ v novom roku a najmä vela chuti do varenia a pečia🙂 Pekný deň všetkým!
22759_1376754998 - profilový obrázok
ojv
ojv
Dnes som spravila polovičnú dávku a výsledok je vynikajuci. Na posipanie som použila sesamove semienka a rascu so soľou .
Vidím,že Sesminaz ma plno zaujímavých receptom. Začnem skúšať. Dakujem Ta zverejnenie tohoto moc dobrého chleba.
cesminaz
@ojv (13.1.2022 21:10)

Super🙂 velmi sa teším, že si recept vyskúšala a že chlebík chutí! Budem velmi rada ak vyskúšaš aj iné recepty čo sa ti budú páčiť. Mám recepty nielen tu na Vareche, ale nájdeš ich aj na mojom blogu  cesminazuenal.blogspot.com/?m=1...
🙂Vdaka za odozvu a pekný deň.
1x ojv