Úžasne jemný marhuľový koláčik fotorecept
Foto: cesminaz
Je sezóna marhúľ, z ktorých gazdinky pečú fantastické koláče. A keďže inšpirácií nikdy nie je dosť, vám ponúkam môj najobľúbenejší, veľmi jednoduchý, super jemnučký Zobraziť celý popisJe sezóna marhúľ, z ktorých gazdinky pečú fantastické koláče. A keďže inšpirácií nikdy nie je dosť, vám ponúkam môj najobľúbenejší, veľmi jednoduchý, super jemnučký koláčik so sladkými marhuľami
a sviežou chuťou citrónu :-)
Zdroj: Môj blog
na 190 °C
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
250 g |
|
5 ks |
|
3 dl |
|
1 dl |
|
1 ks (šťava aj kôra) |
|
1 bal. (15 g) |
|
1/4 KL |
|
podľa potreby (čerstvé) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si sladké zrelé marhule.. Tento koláčik chutí lepšie, keď je tých marhúľ v ňom viac :-) Marhule môžete aj pokrájať, ale ja som ich jednoducho len prepolila.
-
2
Žĺtky vymiešame s cukrom a so soľou. Následne pridáme olej a tiež ho dobre mixérom zamiešame. Potom vmiešame aj šťavu a postrúhanú kôru z citróna. Napokon striedavo vmixujeme aj mlieko a múky, ktoré sme si už vopred zmiešali s práškom do pečiva.
-
3
Z bielkov si vymiešame tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta.
-
4
Cesto vylejeme do olejom natretého a trochou múky posypaného plechu. Následne poukladáme na vrch marhule a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 190 °C na 30 minút. Treba si to pre istotu sledovať a spraviť skúšku ihlou.
-
5
Hotový koláčik necháme celkom vychladnúť :-) Ja som piekla na plechu s rozmermi 38x29 cm.
-
6
Koláčik je jemný a ľahučký ako obláčik a chutí naozaj fantasticky!!! Podľa chuti sa môže ovocie aj obmieňať podľa sezóny ;-) Už nech dáte hocijaké ovocie, koláčik bude vždy výborný! Prajem dobrú chuť!
-
7
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Zaujal ma, určite výborný.
Dakujem za komentík @olinecka :-)
Super, som naozaj velmi rada, že si bola spokojná :-) Vdaka za odozvu aj s milým komentom :-)
Som rada, že koláčik chutil :-) Dakujem za odozvu.
Druhá je polohrubá, je to tam aj napísané :-)
Dakujeme za recept.