Marhuľový koláč

Úžasne jemný marhuľový koláčik (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Je sezóna marhúľ, z ktorých gazdinky pečú fantastické koláče. A keďže inšpirácií nikdy nie je dosť, vám ponúkam môj najobľúbenejší, veľmi jednoduchý, super jemnučký koláčik so sladkými marhuľami a sviežou chuťou citrónu :-)

30-35 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si sladké zrelé marhule.. Tento koláčik chutí lepšie, keď je tých marhúľ v ňom viac :-) Marhule môžete aj pokrájať, ale ja som ich jednoducho len prepolila.
  2. Žĺtky vymiešame s cukrom a so soľou. Následne pridáme olej a tiež ho dobre mixérom zamiešame. Potom vmiešame aj šťavu a postrúhanú kôru z citróna. Napokon striedavo vmixujeme aj mlieko a múky, ktoré sme si už vopred zmiešali s práškom do pečiva.
  3. Z bielkov si vymiešame tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta.
  4. Cesto vylejeme do olejom natretého a trochou múky posypaného plechu. Následne poukladáme na vrch marhule a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 190 °C  na 30 minút. Treba si to pre istotu sledovať a spraviť skúšku ihlou.
  5. Hotový koláčik necháme celkom vychladnúť :-) Ja som piekla na plechu s rozmermi 38x29 cm.
  6. Koláčik je jemný a ľahučký ako obláčik a chutí naozaj fantasticky!!! Podľa chuti sa môže ovocie aj obmieňať podľa sezóny ;-) Už nech dáte hocijaké ovocie, koláčik bude vždy výborný! Prajem dobrú chuť!
  7. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube