Ukrajinské pirohy (fotorecept)
Autor receptu: mojack
Môj dedko pohádzal zo Zakarpatskej Rusi-Ukrajiny a preto ked varím tieto Dedkove pirohy-
ako ich doma nazývame , tak si stale zaspomíname ...
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Do mletého mäsa si pridám suroviny a všetko dobre premiešam.Vody cca 3 -4 PL .
- Cesto:
Klasické cesto ako na pirohy. Ja pridávam mlieko.
Preosiatu múku si zmiešam s vajičkom a štipkou soli a pomaly lejem mlieko.
- Miesim na cesto a potom si ho vyvaľkám.
- Vykrojím si kolieska,
- ktoré naplním mäsovou surovou zmesou
- a preložím na pol a zamačkám vidličkou.
- Dva konce sú spojené do kopy.
- Uvarím vo vriacej vode 10 minút. Uvarené vyplávajú hore.
- My sme si obľúbili s maslom a kyslou poch.smotanou,
ale môže sa poliať maslom, posýpať čiernym korením (trochu) a pokvapkať octom.