Ukrajinské pirohy (fotorecept)

Autor receptu: mojack

Môj dedko pohádzal zo Zakarpatskej Rusi-Ukrajiny a preto ked varím tieto Dedkove pirohy- ako ich doma nazývame , tak si stale zaspomíname ...

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do mletého mäsa si pridám suroviny a všetko dobre premiešam.Vody cca 3 -4 PL .
  2. Cesto: Klasické cesto ako na pirohy. Ja pridávam mlieko. Preosiatu múku si zmiešam s vajičkom a štipkou soli a pomaly lejem mlieko.
  3. Miesim na cesto a potom si ho vyvaľkám.
  4. Vykrojím si kolieska,
  5. ktoré naplním mäsovou surovou zmesou
  6. a preložím na pol a zamačkám vidličkou.
  7. Dva konce sú spojené do kopy.
  8. Uvarím vo vriacej vode 10 minút. Uvarené vyplávajú hore.
  9. My sme si obľúbili s maslom a kyslou poch.smotanou, ale môže sa poliať maslom, posýpať čiernym korením (trochu) a pokvapkať octom.