Údený pstruhový závitok s uhorkovým dipom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Filet zo pstruha opracujeme, zrežeme brušnú časť, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, zvinieme a stiahneme špagátikom. Teplom dymu údime asi 60 minút.
  2. Uhorkový dip: Čerstvú šalátovú uhorku nastrúhame, pridáme smotanu, soľ, korenie, štipku cukru, horčicu, majonézu, kôpor, kapary, cesnak, šťavu z citróna a premiešame.
  3. Tanier ozdobíme uhorkovým dipom, priložíme údeného pstruha, dozdobíme a podávame.
  4. Náš tip: Pre toho, kto nemá rád rybaciu kožu, je pstruh ideálny. Po údení sa z neho dá koža ľahko odstrániť.