Údený pstruhový závitok s uhorkovým dipom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Filet zo pstruha opracujeme, zrežeme brušnú časť, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, zvinieme a stiahneme špagátikom. Teplom dymu údime asi 60 minút.
- Uhorkový dip: Čerstvú šalátovú uhorku nastrúhame, pridáme smotanu, soľ, korenie, štipku cukru, horčicu, majonézu, kôpor, kapary, cesnak, šťavu z citróna a premiešame.
- Tanier ozdobíme uhorkovým dipom, priložíme údeného pstruha, dozdobíme a podávame.
- Náš tip: Pre toho, kto nemá rád rybaciu kožu, je pstruh ideálny. Po údení sa z neho dá koža ľahko odstrániť.
|