Údený pstruh so zeleninovou bublaninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
12-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bielky oddelíme od žĺtkov, z bielkov vyšľaháme sneh. Do vymiešaných žĺtkov pridáme múku, prášok do pečiva, soľ, štipku nastrúhaného muškátového orieška a spojíme s vyšľahaným snehom.
  2. Do cesta pridáme všetku zeleninu, ktorú predtým nakrájame na menšie kúsky. Všetko zľahka premiešame, dáme do vymasteného a pomúčeného plechu a pečieme v rúre vyhriatej na 185 °C.
  3. Do kyslej smotany pridáme soľ, biele korenie, olivový olej, limetkovú šťavu, všetko zľahka premiešame a necháme chladiť 5 minút v chladničke.
  4. Potom bublaninu pokrájame na kocky, na ktoré uložíme plátky pstruha a pokvapkáme limetkovým dipom. Môžeme dozdobiť limetkou alebo citrónom.