Údený pstruh so zeleninovou bublaninou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
12-15 minút tepelná úprava |
Postup- Bielky oddelíme od žĺtkov, z bielkov vyšľaháme sneh. Do vymiešaných žĺtkov pridáme múku, prášok do pečiva, soľ, štipku nastrúhaného muškátového orieška a spojíme s vyšľahaným snehom.
- Do cesta pridáme všetku zeleninu, ktorú predtým nakrájame na menšie kúsky. Všetko zľahka premiešame, dáme do vymasteného a pomúčeného plechu a pečieme v rúre vyhriatej na 185 °C.
- Do kyslej smotany pridáme soľ, biele korenie, olivový olej, limetkovú šťavu, všetko zľahka premiešame a necháme chladiť 5 minút v chladničke.
- Potom bublaninu pokrájame na kocky, na ktoré uložíme plátky pstruha a pokvapkáme limetkovým dipom. Môžeme dozdobiť limetkou alebo citrónom.
|