Foto: Janula1989
Jednoduchý, ľahký ako pre žalúdok tak aj na prípravu. Skôr pre inšpiráciu. Kedže mám po Vianociach dosť rezňov, vyprážaných rýb so zemiakovým šalátom a Zobraziť celý popisJednoduchý, ľahký ako pre žalúdok tak aj na prípravu. Skôr pre inšpiráciu. Kedže mám po Vianociach dosť rezňov, vyprážaných rýb so zemiakovým šalátom a kapustníc rôzneho typu, rozhodla som sa troška odľahčiť a pripraviť sa pomaličky na leto, ktoré každý rok hneď po Vianociach tak túžobne očakávam :D
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé som si pripravila tzatziki. Veľkú šalátovú uhorku som umyla, nastrúhala a posolila. Nechala som ju odkvapkať v sitku a prebytočnú vodu som vytlačila. Čím menej vody tým lepšie.
- 2
Kým sa uhorka zbavovala tekutín, nakrájala som kuracie prsia na dlhé rezance, pokvapkala olivovým olejom a sójovou omáčkou. Posypala trochou granulovaného cesnaku a okorenila. Soľ uz netreba, keďže sójová omáčka je dosť slaná. Mäso som nechala odležať v chladničke.
- 3
K uhorke, ktorá sa zbavila vody som prelisovala jeden zub cesnaku a pridala 10%-tný grécky jogurt 200 g. Okorenila som to čiernym korením a dobre premiešala.
- 4
Na grilovacej panvici som nahriala troška olivového oleja a sprudka opiekla kuracie kúsky, ktoré sa doteraz marinovali v chladničke. Šalát som opláchla, vysušila, dala do misky a pokvapkala hľuzovkovým olejom, balzamikovým octom a premiešala. Nakrájala som si paradajku na malé kocky.
- 5
Na tanier som dala ochutený šalát, na neho paradajku a kuracie kúsky. Na druhú polovicu taniera tzatziky. Všetko som to posypala sezamovymi semienkami. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Skus dat biele korenie, krasna slecna ☺