Tzatziki so šalátom a s kuracími kúskami

janula1989 - fotkajanula1989, 15. januára 2017
Tzatziki so šalátom a s kuracími kúskami
Foto: Janula1989

Jednoduchý, ľahký ako pre žalúdok tak aj na prípravu. Skôr pre inšpiráciu. Kedže mám po Vianociach dosť rezňov, vyprážaných rýb so zemiakovým šalátom a Zobraziť celý popisJednoduchý, ľahký ako pre žalúdok tak aj na prípravu. Skôr pre inšpiráciu. Kedže mám po Vianociach dosť rezňov, vyprážaných rýb so zemiakovým šalátom a kapustníc rôzneho typu, rozhodla som sa troška odľahčiť a pripraviť sa pomaličky na leto, ktoré každý rok hneď po Vianociach tak túžobne očakávam :D

2
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
200 g
1 strúčik
 tmavý




Postup

  1. 1

    Ako prvé som si pripravila tzatziki. Veľkú šalátovú uhorku som umyla, nastrúhala a posolila. Nechala som ju odkvapkať v sitku a prebytočnú vodu som vytlačila. Čím menej vody tým lepšie.

  2. 2

    Kým sa uhorka zbavovala tekutín, nakrájala som kuracie prsia na dlhé rezance, pokvapkala olivovým olejom a sójovou omáčkou. Posypala trochou granulovaného cesnaku a okorenila. Soľ uz netreba, keďže sójová omáčka je dosť slaná. Mäso som nechala odležať v chladničke.

  3. 3

    K uhorke, ktorá sa zbavila vody som prelisovala jeden zub cesnaku a pridala 10%-tný grécky jogurt 200 g. Okorenila som to čiernym korením a dobre premiešala.

  4. 4

    Na grilovacej panvici som nahriala troška olivového oleja a sprudka opiekla kuracie kúsky, ktoré sa doteraz marinovali v chladničke. Šalát som opláchla, vysušila, dala do misky a pokvapkala hľuzovkovým olejom, balzamikovým octom a premiešala. Nakrájala som si paradajku na malé kocky.

  5. 5

    Na tanier som dala ochutený šalát, na neho paradajku a kuracie kúsky. Na druhú polovicu taniera tzatziky. Všetko som to posypala sezamovymi semienkami. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

haji
Rychlé a určo výborné, jsi šikulka, hned bych ochutnala!
denyany
Presne dnes na obed som snívala o lete a o nejakom letnom ľahkom jedle! To tvoje vyzerá výborne, aj ja mám také rada.
janula1989
Ďakujem veľmi pekne za milé komentáre :) Nečakala som to na takýto jednoduchý recept. @Slonikvzoo Biele korenie som ešte nikdy neskúšala, určite si zadovážim. V čom je rozdiel medzi čiernym a bielym?
janula1989
Monty469, krásny kocúrik z môjho rodného mesta :) Našu Ninku je vidno pri mojom recepte na panenku v slaninkovom župane. Je tam istá podoba ;) @Monty469 (17.1.2017 09:59)

kuchticka
Janula, prosim vysvetli co su tadziky. Nikdy som to slovo nepocula. Dakujem.
janula1989
Ahoj Kuchticka, zaziky alebo tzatziky(čítaj caciky) sú grécke jedlo. Je to nastrúhaná šalátová uhorka zbavená vody, najlepšie s gréckym jogurtom ktorý je riadne hustý, cesnakom a korením. Môže sa podávať ako dip čiže omáčka na namáčanie, ku šalátom, samostatne ako ľahké letné jedlo alebo príloha k mäsu. Super je napríklad ku grilovaným krídelkám alebo rebierkam :) @Kuchticka (18.1.2017 05:19)