Tzatziki so šalátom a s kuracími kúskami

Autor receptu: janula1989

Jednoduchý, ľahký ako pre žalúdok tak aj na prípravu. Skôr pre inšpiráciu. Kedže mám po Vianociach dosť rezňov, vyprážaných rýb so zemiakovým šalátom a kapustníc rôzneho typu, rozhodla som sa troška odľahčiť a pripraviť sa pomaličky na leto, ktoré každý rok hneď po Vianociach tak túžobne očakávam :D

2
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako prvé som si pripravila tzatziki. Veľkú šalátovú uhorku som umyla, nastrúhala a posolila. Nechala som ju odkvapkať v sitku a prebytočnú vodu som vytlačila. Čím menej vody tým lepšie.
  2. Kým sa uhorka zbavovala tekutín, nakrájala som kuracie prsia na dlhé rezance, pokvapkala olivovým olejom a sójovou omáčkou. Posypala trochou granulovaného cesnaku a okorenila. Soľ uz netreba, keďže sójová omáčka je dosť slaná. Mäso som nechala odležať v chladničke.
  3. K uhorke, ktorá sa zbavila vody som prelisovala jeden zub cesnaku a pridala 10%-tný grécky jogurt 200 g. Okorenila som to čiernym korením a dobre premiešala.
  4. Na grilovacej panvici som nahriala troška olivového oleja a sprudka opiekla kuracie kúsky, ktoré sa doteraz marinovali v chladničke. Šalát som opláchla, vysušila, dala do misky a pokvapkala hľuzovkovým olejom, balzamikovým octom a premiešala. Nakrájala som si paradajku na malé kocky.
  5. Na tanier som dala ochutený šalát, na neho paradajku a kuracie kúsky. Na druhú polovicu taniera tzatziky. Všetko som to posypala sezamovymi semienkami. Dobrú chuť!