Zeleninové tyčinky

Tyčinky z koreňovej zeleniny (fotorecept)

Autor receptu: markyno

Inšpirovali sme sa receptom na mrkvové tyčinky, ktoré doma pečieme a vyskúšali sme mrkvu nahradiť petržlenom a zelerom.* Tyčinky sme ponúkli aj svojim známym, ktorým chutili.

180 - 210 minút
príprava
20 - 25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo necháme dobre zmäknúť. Očistenú mrkvu a tvrdý syr nastrúhame najemno na strúhadle.
  2. V miske zmiešame nastrúhanú mrkvu, syr, múku a zmäknuté maslo. Pridáme soľ, sódu bikarbónu a vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke 2 hodiny odležať.
  3. Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
  4. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra a vykrajujeme tyčinky široké asi 1 - 1,5 cm.
  5. Tyčinky poukladáme na plech s papierom, potrieme žĺtkom a posypeme rascou.
  6. Pečieme asi 20 - 25 minút pri teplote 180 °C.