Zeleninové tyčinky
Tyčinky z koreňovej zeleniny (fotorecept)
Autor receptu: markyno
Inšpirovali sme sa receptom na mrkvové tyčinky, ktoré doma pečieme a vyskúšali sme mrkvu nahradiť petržlenom a zelerom.*
Tyčinky sme ponúkli aj svojim známym, ktorým chutili.
180 - 210 minút príprava |
20 - 25 minút na 180 °C |
Postup
- Maslo necháme dobre zmäknúť. Očistenú mrkvu a tvrdý syr nastrúhame najemno na strúhadle.
- V miske zmiešame nastrúhanú mrkvu, syr, múku a zmäknuté maslo. Pridáme soľ, sódu bikarbónu a vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke 2 hodiny odležať.
- Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
- Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra a vykrajujeme tyčinky široké asi 1 - 1,5 cm.
- Tyčinky poukladáme na plech s papierom, potrieme žĺtkom a posypeme rascou.
- Pečieme asi 20 - 25 minút pri teplote 180 °C.