Tvarohový závin z lístkového cesta

elysa - fotkaelysa, 12. apríla 2014
Tvarohový závin z lístkového cesta
Foto: elysa

Na chutnú náplň som naďabila v inom recepte na koláčiky na nete, pre rýchlejšiu úpravu som naplnila lístkové cesto...

20+chladenie minút
príprava
15-20 minút
na 190 °C

Suroviny

400 g
1 ks
Náplň:
300 ml
1 PL
100 g
1 ks
120 g
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V mlieka, kryštálového cukru, vanilky a pudingu uvaríme hustý krém, do horúceho vmiešame plátok z pripraveného masla a necháme vychladnúť.

    Tvarohový závin z lístkového cesta - obrázok 1
  2. 2

    Maslo vymiešame z tvarohom.

    Tvarohový závin z lístkového cesta - obrázok 2
  3. 3

    Lístkové cesto rozgúľame na obdľžnik, kraje šikmo narežeme.

    Tvarohový závin z lístkového cesta - obrázok 3
  4. 4

    Do tvarohu z maslom všľaháme vychladnutý puding.

    Tvarohový závin z lístkového cesta - obrázok 4
  5. 5

    Nanesieme do stredu pripraveného cesta.

    Tvarohový závin z lístkového cesta - obrázok 5
  6. 6

    Šikmo poprekladáme pásy cesta cez seba.

    Tvarohový závin z lístkového cesta - obrázok 6
  7. 7

    Preložíme na plech na pečenie vyložený papierom na pečenie a potrieme vyšľahaným vajíčkom.

    Tvarohový závin z lístkového cesta - obrázok 7
  8. 8

    Pečieme vo vyhriatej rúre do zlata, necháme vychladnúť. Závin trochu vytiekol, ak viete ako na to, aby sa to nestalo, tak budem rada, ak mi poradíte.

    Tvarohový závin z lístkového cesta - obrázok 8
  9. 9

    Pokrájame a podávame, môžeme aj posypať práškovým cukrom...

    Tvarohový závin z lístkového cesta - obrázok 9

Diskusia k receptu

danda3
Vydaril sa Ti nádherne, to s tým tvarohom by zaujímalo aj mňa, tiež sa mi to stáva.♥
kika1212
Máš ho pekný, všetko tvarohové zbožňujem, ja by som do tvarohu dala len žĺtok, cukor a nejaké ovocie. Myslím, že ti to urobil varený puding a maslo
afataga
aj ja mam rada tvarohove, vyzera super, no a co ked vytieklo? ja mam to vatecene najradsej, ked sa to tak pekne pripecie :-), asi keby si ho zavinula len tak obycajne a popichala vidlickou, mozno by nevytiekol
mezi
Zo sirky listkoveho cesta po celej dlzkevodrazte pas cesta. Ten polozte pod napln ako druhe dno. Tak sa nestane, ze vrchne diely cesta su po upeceni vyssie ako spodne. Vzhladomna to, ze spodna cast cesta je zatazena vahou plnky, listkove cesto nerastie tak ako vrch pri peceni, preto zasadns robim spodok z dvojitej vrstvy. Listkove cesto je dobre potriet len osladenym mliekom, smotanou, jogurtom nez vajcom. Velakrat vajce svojim rychlejsim specenim sa zlepi vrstvovanie sa cesta a to sa jednoducho nenavrstvuje. Viac to vidiet na lacnych cestach, kde vyrobca setri na surovunach a listkove cesto je viac z obsahu tukoveho cesta nez zo zavinoveho (lebo tu musi dat vajcia). Vytecenie naplne je sposobene tukom a mliekom v pudingu, tuk sa v teple topi a z mlieka sa tvori para, takze idealna dvojica preco plnka redne.
eviana
@elysienka moja, krásny závin si spravila, veru by som mu neodolala, ku káve by bodol aj hneď :)
Mám pre Teba malú radu ohľadom plnky - pokojne uvar puding, do horúceho primiešaj maslo aj tvaroh, skrátiš dobu čakania a výsledok bude ten istý... mám to vyskúšané :)
A čo sa týka vytečenej plnky, presne ako @afataga , tiež mám to vytečené pripečené najsamradšej :)
elysa
ďakujem dievky, veru celý ten vytečenec som hneď, ako mierne ochladol zbaštila a to bolo jediné, čo sa mi ušlo :), u nás to momentálne funguje tak, že kto zaváha neje :), nie je to tým, že by som prestala variť, ale moji synovia sú vo veku, že jedia stále, všetko a veľa ďakujem aj za dobré rady....
anne
Fakt dobrý recept, je to výborné, ja som tam dala aj hrozienka.. :)
anne
@elysa - veru, bolo to vynikajúce =) som aj prekvapená, že mi to vyšlo. Ten prvý mi vytiekol, ale to asi nie je nič zvláštne, keď už skúšam piecť sama :-). Neviem prečo, na druhý krát mi nevyšla von ani kvapka. Ďakujem veľmi pekne za recept :).
bembo
Včera som si ho upiekol.Lístkové cesto som kúpil v Lidli v akcii za 0,55 centov.Plnku som si poctivo vymiešal,a keď som ho ochutnal,hneď som si ho uložil do svojej kolonky "test gut"čo značí,že bol vynikajúci,a budem ho piecť aj inokedy.Veľká pochvala ododmňa za tento fajnový koláčik.Pripájam aj fotku.


2x radost a haji